ΛΑΣ Βόλου: Να σταματήσει άμεσα η δίωξη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου για την καταδίκη της δίωξης του δημάρχου Πατρέων, η οποία, όπως έφτασε στο e-Volos.gr, έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου καταδικάζει τη δίωξη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, επειδή δε διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις.

Ο Δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Δικάζεται γιατί, ύστερα και από αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, δεν διευκόλυνε δράσεις της οργάνωσης και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Το Δημοτικό συμβούλιο Βόλου θεωρεί ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική πράξη. Το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απόγονων των ναζί, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση, που απορρέει από την ναζιστική θεωρία της και από τις δολοφονικές δράσεις των ταγμάτων εφόδου απέναντι σε μετανάστες και ανθρώπους του εργατικού – λαϊκού κινήματος δεν αποτελεί παράβαση καθήκοντος, αλλά χρέος κάθε αγωνιστή.

Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, αλλά τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και όσοι τη στηρίζουν και την ανέχονται μέσα και έξω από τη Βουλή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εκφράζει την συμπαράσταση του στον διωκόμενο δήμαρχο και ζητά να σταματήσει άμεσα η δίωξή του, ενώ θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του ώστε κανείς να μην διώκεται, επειδή δεν «βάζει πλάτη» στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την εγκληματική τους δράση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει