ΛΑΣ: Να σταματήσει τώρα το σύστημα στάθμευσης με πληρωμή και η επέκτασή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση της παράταξης του Δημοτικού Συβουλίου Βόλου, “Λαϊκή Συσπείρωση”:

Η αύξηση των θέσεων στάθμευσης με πληρωμή από 737 σε 1927 και η παραχώρηση σε ιδιωτική εταιρία της λειτουργίας του συστήματος, με ποσοστό κέρδους επί των εισπράξεων των καρτών στάθμευσης και των μηχανημάτων, αποτελεί ακόμη ένα εισπρακτικό μέτρο της δημοτικής αρχής Βόλου και ταυτόχρονα ένα νέο φιλέτο για κέρδη από τους ιδιώτες στους οποίους θα γίνει η παραχώρηση του. Αποδεικνύει, κι αυτή η ενέργεια της δημοτικής αρχής, την πρωτοπορία της στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε., που με τον «Καλλικράτη» μετατρέπει την τοπική διοίκηση σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης, σε φορομπηχτικό μηχανισμό, με την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

Η επέκταση της στάθμευσης με πληρωμή από τον Αγ. Κωνσταντίνο ως το ΙΚΑ και από τη Γαζή ως την Ιάσονος, καθώς επίσης και η επέκτασή τους στη Ν. Ιωνία, θα αναγκάσει όλους όσους σήμερα εξυπηρετούνται από ήδη πανάκριβες υπηρεσίες, ιδιωτικές και δημόσιες, στο κέντρο της πόλης να επιβαρυνθούν και με 1€ την ώρα για στάθμευση. Ταυτόχρονα, οι εισπράξεις σύμφωνα με προβλέψεις της δημοτικής αρχής, θα υπερδιπλασιαστούν (αύξηση 140%, περίπου 400.000 € το χρόνο), προμηνύοντας τεράστια κέρδη και για την ιδιωτική εταιρία, που θα διαχειριστεί την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του.

Αποτελεί αστείο πρόσχημα, το επιχείρημα της δημοτικής αρχής ότι το μέτρο της στάθμευσης με πληρωμή έχει στόχο να «διώξει» τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης, αφού με τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα, μεγάλοι οδικοί άξονες (Δημητριάδος, Ιάσονος, Ιωλκού, κ.ά) μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία των οχημάτων. Εξάλλου δεν πρόκειται να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα από το κέντρο αν δε διασφαλιστούν, με κατάλληλα έργα, η απρόσκοπτη και ασφαλής μετακίνηση πεζών, η δημιουργία κατάλληλων και ασφαλών ποδηλατοδρόμων, και κυρίως φθηνά, σύγχρονα, οικολογικά και με μεγάλη συχνότητα δρομολογίων δημόσιων Μ.Μ.Μ. Η δωρεάν ελεγχόμενη στάθμευση αποτελεί επίσης μέτρο που μπορεί να συμβάλει στο κυκλοφοριακό. Η μετατροπή όμως του κέντρου του Βόλου και της Ν. Ιωνίας σε ένα ακριβό χώρο στάθμευσης, θα οξύνει ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα και το μόνο που αποσκοπεί είναι η επιβολή ενός ακόμη δημοτικού τέλους, ενός ακόμη «χαρατσιού», στα λαϊκά στρώματα της πόλης, για τη διασφάλιση επιχειρηματικών κερδών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική της δημοτικής αρχής Βόλου και να απαιτήσουν με αποφάσεις των σωματείων τους, των επιτροπών αγώνα και των λαϊκών επιτροπών να σταματήσουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής για την επέκταση, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει