Λαφαζάνης: Δεν περνάει το ασφαλιστικό γιατί έχει απέναντί του κοινωνικό τείχος

«Θέλουν τεχνητά καθηλωμένη τη Λαϊκή Ενότητα για να μην καταρρεύσει το μνημονιακό σκηνικό», υποστήριξε, μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο ρ/σ RealFM.

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι τα νομοσχέδια για ασφαλιστικό–αγροτικό «δεν μπορούν να περάσουν γιατί έχουν απέναντι τους ένα κοινωνικό τείχος» ενώ είπε επίσης πως θεωρεί πολύ δύσκολο να περάσουν και από τη Βουλή, «διότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν τα μέτρα θα είναι σε δυσχερέστατη θέση -και ιδιαίτερα αυτοί της επαρχίας θα είναι πολύ δύσκολο να πάνε στην περιφέρειά τους». Προέβλεψε μάλιστα πως «αν η κυβέρνηση επιμείνει να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα έστω με κάποιες παραλλαγές, θα έχει αντιμέτωπη όλη την κοινωνία, επομένως δεν θα μπορέσει να επιβιώσει. Πολύ περισσότερο που οι πιστωτές ζητάνε επιπλέον μέτρα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως βλέπει την πιθανότητα να πέσει η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση είναι ήδη μετέωρη. Έχει να προωθήσει ένα πρόγραμμα το οποίο δεν εφαρμόζεται και το οποίο ταλαιπωρεί αφόρητα τη χώρα, ταλαιπωρεί και την ίδια και κυρίως ταλαιπωρεί, πολύ περισσότερο, τον ελληνικό λαό. Ακόμα και τα φοροεισπρακτικά μέτρα αυτού του προγράμματος που εφαρμόστηκαν, όπως είδατε στα πρωτοσέλιδα σήμερα, αντί να αποδώσουν, απέφεραν λιγότερα έσοδα», τόνισε.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι «βεβαίως και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε με τη Νέα Δημοκρατία. Γι’ αυτό», εκτίμησε «αναζητείται μια διέξοδος με “οικουμενική” κυβέρνηση, η οποία, όμως, δεν είναι διέξοδος. Δεν πρόκειται καμία οικουμενική μνημονιακή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δεν μπορεί να λύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το θέμα δεν είναι πόσοι θα συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση για να εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο. Το πρόβλημα είναι το ίδιο το 3ο μνημόνιο».

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με την ανάγκη να υπάρχει κυβέρνηση, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η «χώρα ήδη από μία άποψη δεν “κυβερνάται”. Η χώρα ήδη πνίγεται στα προβλήματα. Πνίγεται η οικονομία της. Εξαθλιώνεται ο ελληνικός λαός». Τόνισε δε στους συνομιλητές-δημοσιογράφους ότι «κάνουν μεγάλο λάθος αν πιστεύουν ότι «δεν γίνεται να ακολουθήσουμε ένα δημοκρατικό αντιμνημονιακό δρόμο, διότι δεν το θέλει ο ελληνικός λαός». Εκτίμησε ότι «υπάρχει ένα πελώριο θέμα με τις δημοσκοπήσεις και την αξιοπιστία τους».

«Βεβαίως αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις οι οποίες θέλουν μια εναλλακτική αντιμνημονιακή προοπτική για τη χώρα, δεν έχουν πλειοψηφία. Προφανέστατο», παραδέχθηκε, συμπληρώνοντας ωστόσο: «Έχουν, όμως, μία δυναμική. Αν, λοιπόν, αυτή η δυναμική εκδηλωθεί με εκλογές, θα καταρρεύσει τάχιστα όλο το μνημονιακό μπλοκ και θα έχουμε ριζική αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Γι’ αυτό έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι για να καθηλώσουν την Λαϊκή Ενότητα σε ένα μέγεθος, το οποίο την εμφανίζει, περίπου, να είναι οριακά εκτός ή εντός Βουλής. Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί ξέρουν ότι η αν Λαϊκή Ενότητα εμφανιστεί, έστω και με μικρή ανοδική δυναμική, θα σαρωθεί κατ’ αρχάς ο ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά στην πορεία, ως χιονοστιβάδα, όλο το μνημονιακό πολιτικό σκηνικό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει