Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου: Όχι στην έκδοση των 5 φοιτητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την 1η Μάη 2015 μια μεγαλειώδης διαδήλωση λαμβάνει χώρα στα πλαίσια της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο. Δεν ήταν απλά μια μέρα γενικής απεργίας, αλλά μια μέρα Πανιταλικής συνάντησης των κινημάτων (σωματεία βάσης, κοινωνικά κέντρα, φοιτητικές και μαθητικές ομάδες, επιτροπές αγώνα για τη στέγη, μεταναστευτικές κοινότητες, το κίνημα No Tav κλπ) ενάντια στα μέτρα λιτότητας που περνούσε το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση Ρέντσι και το αποκορύφωμα ολόκληρου του κινήματος ΝO EXPO ενάντια στην παγκόσμια επιχειρηματική έκθεση EXPO 2015.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης και αντιτάσσονται στη φιέστα κράτους και αφεντικών.

Οι ιταλικές αρχές σε ένα παροξυσμό βίας, πριν και μετά την πορεία, στις 2 /5, προσάγουν 5 Έλληνες φοιτητές.

Λίγους μήνες μετά, το ελληνικό κράτος εισβάλλει κυριολεκτικά στο σπίτι τους, στην Αγ. Παρασκευή, υποτασσόμενο στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Ιταλία, ώστε να εκδοθούν οι 5 φοιτητές στην τελευταία.

Σε μια Ευρώπη «φρούριο», που παρακμάζει και διαλύεται οικονομικά και πολιτικά, εντείνοντας έλεγχο και καταστολή με μνημόνια και φράχτες, σε ένα γενικευμένο «καθεστώς έκτακτης ανάγκης», η εργατική τάξη, το φοιτητικό κίνημα, τα κινήματα γειτονιάς και ανυπακοής, εξεγείρονται και αντιστέκονται.

Η αντίσταση κρίνεται παράνομη και «οι από τα κάτω» μετατρέπονται σε εξωτερικό ή εσωτερικό εχθρό, τρομοκράτη (μετανάστες-πρόσφυγες, άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, φοιτητές).

Λέμε ΟΧΙ στο ΕυρωΤρομοΚράτος

ΟΧΙ στην έκδοση των 5 φοιτητών

άμεση παύση κάθε δίωξης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει