Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου: Υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα στην εκπαιδευτική διαδικασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Δευτέρα, 9 Γενάρη, 14.30, 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας (Βόλος)

Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου υποδέχεται στην εκπαιδευτική διαδικασία τα μικρά προσφυγόπουλα, θύματα της βάρβαρης πολιτικής του καπιταλισμού που μετέτρεψε τη χώρα τους σε ένα απέραντο νεκροταφείο κι αναζητούν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, όπως και τα εκατομμύρια φτωχών κι ανέργων αυτής της χώρας.

Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, που έκλεισε πέντε χρόνια ζωής, δημιουργήθηκε για να κρατήσει όρθια τα θύματα των μνημονίων που η ζωή τους συντρίφτηκε από τη χρεοκοπία του καπιταλισμού που εξαθλίωσε εκατομμύρια κι έσπρωξε στη μετανάστευση πάνω από μισό εκατομμύριο νέους και νέες της χώρας μας.

Πέντε χρόνια βρισκόμαστε στο πλευρό των πιο αδύναμων και από τη πρώτη στιγμή ανταποκριθήκαμε, όπως και χιλιάδες άλλοι, με πνεύμα ταξικής αλληλεγγύης στα καραβάνια των προσφύγων, δίνοντας το χέρι μας σε όλη τους τη βασανιστική πορεία, από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου ως τα σύνορα στην Ειδομένη, μέχρι που η επαίσχυντη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ελλάδας – Τουρκίας να κλείσει την οδό διαφυγής, τον Βαλκανικό διάδρομο. Συνεχίζουμε να τους απλώνουμε το χέρι βοηθείας όσο οι κυβερνητικές πολιτικές (ευρωπαϊκές κι εγχώριες) τους καθιστούν έγκλειστους σε στρατόπεδα ή τους απελαύνουν ξανά στα πεδία των μαχών.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το εθνικιστικό παραλήρημα που αναπτύσσεται στην Ευρώπη του κεφαλαίου που στρέφει τους φτωχούς εναντίον των φτωχών. Η πολιτική της διαίρεσης, η τέχνη κάθε εξουσιαστή, αποσκοπεί στο να μην μπορέσουμε ποτέ να ενωθούμε εναντίον των πραγματικών υπευθύνων της λιτότητας, της φτώχειας και του πολέμου.

Ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τους πρόσφυγες, πολύ περισσότερο μέσα στη προσφυγούπολη της Ν. Ιωνίας. Αντίθετα, μας ενώνει η οργή για όλες τις κυβερνήσεις που αφού διέλυσαν τις ζωές μας, τώρα ως Πόντιοι Πιλάτοι, νίπτουν τας χείρας τους για το δράμα που έσπειραν σε ολόκληρο το πλανήτη.

Το δειλό και με αρκετές παλινωδίες βήμα να ανοίξουν ορισμένα σχολεία για να δοθεί ελπίδα και μόρφωση στα παιδιά των προσφύγων, αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ανέργους, τη νεολαία, σωματεία, συλλογικότητες της πόλης, εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά να υποδεχτούμε τα προσφυγόπουλα στην εκπαιδευτική διαδικασία σε μια γιορτή ταξικής αλληλεγγύης.

Για να σταματήσουν οι σφαίρες και οι βόμβες να ηχούν στα αυτιά αυτής της τρυφερής ηλικίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει