ΛΑ.Ε.: Μαίνεται η επίθεση της νεομνημονιακής συγκυβέρνησης στην κοινωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αντιστεκόμαστε-Απαντάμε!!

Την Κυριακή η Α’ Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΛΑΕ Μαγνησίας.

Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν την Παρασκευή ένα πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο , από αυτά για τα οποία διαμαρτύρονταν όταν ήταν στην αντιπολίτευση. (Οι «όψιμοι αντιμνημονιακοι» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι που το καλοκαίρι ψήφισαν τα μέτρα τώρα διαμαρτύρονται).

Με το τερατούργημα αυτό η κυβέρνηση Τσίπρα -Καμένου συνεχίζει στον αδιέξοδο δρόμο της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα και της πιστής εφαρμογής του μνημονίου που μόνο δεινά έχει φέρει στην κοινωνία μας. ΕΝΦΙΑ χωρίς έκπτωση ακόμα και για ερειπωμένα, περικοπή επιδομάτων και μη εξαίρεση από τη δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης ακόμα και για ΑμΕΑ, κατάργηση της σύνταξης για τους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ, ουσιαστική κατάργηση της ρύθμισης των 100 δόσεων, επαναφορά της προσωποκράτησης για ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν οφειλές στα ταμεία τους και ξεπούλημα των πάντων για ένα κομμάτι ψωμί είναι λίγα από τα εγκληματικά μέτρα που με τη διαδικασία του επείγοντος καλούνται να ψηφίσουν, βουλευτές της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμένου. Μιας κυβέρνησης που ήρθε σαν η μοναδική ελπίδα για τον τόπο κι εξελίσσεται σαν κακός εφιάλτης!

Αντίθετα, με το πολυνομοσχέδιο καταργούνται:

• Η χορήγηση και επαναχορήγηση των συντάξεων του ΟΓΑ ύψους 360 ευρώ σε ανασφάλιστους υπερήλικες έλληνες και ομογενείς.
• Η αποποινικοποίηση των οφειλών για ατομικές ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών στα ασφαλιστικά ταμεία τους. Έτσι επαναφέρουν σε ισχύ αναγκαστικό νόμο της Χούντας.
• Η δυνατότητα σε ελεύθερους επαγγελματίες να συμψηφίζουν με τμήμα των συντάξεών τους χρέη τους από ατομικές ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 25.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ.
• Η μείωση των υπέρμετρα αυξημένων το 2011 ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ. Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2011, σε γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους θα οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες από αυτούς – κυρίως τους νέους – σε διαγραφή τους από το ΕΤΑΑ, με αποτέλεσμα και ανασφάλιστοι να μείνουν όλοι οι νέοι μηχανικοί, δικηγόροι και γιατροί, αλλά και να υπάρξει δραστική μείωση των εσόδων του ΕΤΑΑ.
• Η χορήγηση επικουρικής σύνταξης στους δικαιούχους κύριας σύνταξης του ΝΑΤ λόγω εργατικού ατυχήματος ή θανάτου εξαιτίας εργατικού ατυχήματος.
• Η δυνατότητα των επικουρικών ταμείων, που μέχρι τώρα δεν είχαν ενταχτεί στο ΕΤΕΑ, μέχρι 31-12-2015 είτε να ενταχτούν στο ΕΤΕΑ είτε να συγκροτήσουν επαγγελματικό ταμείο.

Το μνημονιακό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει πλήρως τις συντάξεις και όλες τις προηγούμενες ευνοϊκές ρυθμίσεις δεν πρέπει να περάσει. Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων ενάντια στην κατεδάφιση των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης.

Η Λαϊκή Ενότητα ξεκινά την αντεπίθεση της και με μια σειρά εκδηλώσεων θα εξηγήσει στον ελληνικό λαό τον αδιέξοδο μνημονιακό δρόμο που έχει διαλέξει η κυβέρνηση και το κόμμα Τσίπρα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την εναλλακτική της πρόταση έξω από μνημόνια και μέτρα, την πρόταση της παραγωγικής ανασυγκρότησης με τα κλειδιά της οικονομίας στην κατοχή της ελληνικής κυβέρνησης κι όχι στα χέρια δανειστών – ΕΚΤ – ΔΝΤ. Μιας ανασυγκρότησης που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα με εθνικοποίηση των τραπεζών και χρησιμοποίηση τους ως τον κινητήριο μοχλό της οικονομίας.

Η πρώτη μεγάλη παρέμβαση στη Μαγνησία του ενωτικού αντιμνημονιακού μετώπου της Λαϊκής Ενότητας για τη Δημοκρατία και την Αξιοπρέπεια πραγματοποιείται την Κυριακή 25 Οχτώβρη, με την πρώτη της Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, στην πορεία προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Νοέμβρη.

Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο FORUM (Πολυμέρη με Δεληγιώργη) και θα αρχίσει τις εργασίες της στις 10.30 το πρωί της Κυριακής.

Είναι η ώρα να ξεκινήσει η μεγάλη αντεπίθεση και να επιταχυνθεί η οργανωτική συγκρότηση της ΛΑΕ σε επίπεδο Νομού προκειμένου να ριζώσει και να αναπτυχθεί στην κοινωνία το μεγάλο μέτωπο του Λαού για Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια, για Πατρίδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, για τη σωτηρία από την κόλαση των Μνημονίων.

Καλούνται να συμμετέχουν τα μέλη και οι φίλοι της Λαϊκής Ενότητας στο Νομό, που με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια στήριξαν τον εκλογικό αγώνα της ΛΑΕ Μαγνησίας.

Η υπόθεση της λαϊκής αντίστασης και της δημιουργίας κάθε δυνατού αναχώματος στη θυελλώδη επίθεση ενάντια στη ζωή και την αξιοπρέπεια του κάθε Ελληνα και της κάθε Ελληνίδας, είναι πρωταρχικά δική τους υπόθεση.

Θα νικήσουμε!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει