Λουλούδια για τα θύματα της Ντνίπρο αφήνονται σε μνημείο ουκρανής ποιήτριας στη ΜόσχαΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, 07:49

Λουλούδια αφέθηκαν σε μνημείο στη Μόσχα την Τρίτη, το οποίο τιμά Ουκρανή ποιήτρια μετά το πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας, όπου χάθηκαν τουλάχιστον 40 άμαχοι και δεκάδες άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται μέχρι στιγμής.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Astra, ο οποίος θεωρείται προσκείμενος στη ρωσική αντιπολίτευση, ανέφερε πως «κόσμος αφήνει λουλούδια και παιγνίδια στη μνήμη των θυμάτων στη Ντνίπρο» στο μνημείο αυτό, στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για μνημείο που τιμά την ουκρανή ποιήτρια Λέσια Ουκραΐνκα.

 

 

Καδραρισμένη φωτογραφία που απεικονίζει κατεστραμμένα διαμερίσματα της πολυκατοικίας στη Ντνίπρο αφέθηκε επίσης στο μνημείο.

Την Κυριακή, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταφέρθηκε – στα ρωσικά – εναντίον των πολιτών της Ρωσίας που «σιωπούν επειδή δειλιάζουν» παρότι «καταλαβαίνουν τα πάντα», αναφερόμενος στο πυραυλικό πλήγμα στη Ντνίπρο.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, 08:34

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει