Λύνοντας το κυκλοφοριακό της πόλης σε τρία βήματα

ΑΡΘΡΟ του ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου Βόλου Ηλία Ζαρκάδα

Εξυπνότερες Στοχευμένες Ενοποιημένες Λύσεις

Βήμα 1ο
Δημιουργία Ενεργειακών Parking Αυτοκινήτων σε κομβικά σημεία της πόλης. Τα Ενεργειακά Parking είναι έξυπνοι χώροι στάθμευσης όπου πέρα από την στάθμευση των αυτοκινήτων, τα κτίρια παράγουν ηλεκτρισμό μέσω φωτοβολταικών και ανεμογεννητριών ή άλλων πηγών ανανεώσιμης ενέργειας. Τα οφέλη τους είναι πολλαπλά. Λύνουν το κυκλοφοριακό, δημιουργούν θέσεις εργασίας, παράγουν ρεύμα για την πόλη.

Το πρώτο Ενεργειακό Parking 4 ορόφων θα κατασκευαστεί εντός του χώρου του λιμανιού, χωρητικότητας 1.600 θέσεων αυτοκινήτων. Θα είναι επεκτάσιμο για περισσότερα οχήματα και στην οροφή καθώς και στις πλαϊνές πλευρές του θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες για την παραγωγή ρεύματος.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο και η χρήση του θα γίνει από Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) που θα δημιουργηθεί και θα έχει ως μετόχους τον Ο.Λ.Β., τον Δήμου Βόλου και τους εργαζομένους που θα στελεχώνουν την επιχείρηση σε βάθος χρόνου.

Το αντίτιμο για την βραχυχρόνια στάθμευση θα είναι στα 0,50 λεπτά ανά ώρα και στην μακροχρόνια στάθμευση θα είναι στα 0,50 λεπτά ανά ημέρα. Ταυτόχρονα θα απαγορευτεί η μόνιμη στάθμευση στους δρόμους σε απόσταση 300 μέτρων από το parking.

Ταυτόχρονα θα γίνουν κοινόχρηστα όλα τα Parking των πολυκατοικιών για τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Όλες οι θέσεις Parking θα ενοποιηθούν αργότερα κάτω από ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου σε πραγματικό χρόνο. Φωτεινές πινακίδες θα δείχνουν ανά πάσα στιγμή την διαθεσιμότητα των θέσεων σε κάθε Parking.

Βήμα 2ο
Μείωση του εισιτηρίου των Αστικών λεωφορείων στα 0,50 λεπτά με επιδότηση της διαφοράς τιμής από τον Δήμο. Έχει γίνει σχετική συνεννόηση με το αστικό ΚΤΕΛ.
Δημιουργία νέων δρομολογίων σύμφωνα με τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

Βήμα 3ο
Αγορά 10.000 κοινόχρηστων ποδηλάτων. Τα ποδήλατα θα διατεθούν ΔΩΡΕΑΝ στους δημότες για την μετακίνηση τους και θα δημιουργηθούν καταστήματα επισκευής και συντήρησης ποδηλάτων όπου θα αναλάβουν την διαχείριση του Στόλου των ποδηλάτων.

Σας φαίνονται απίθανα όλα αυτά; Ναι είναι απίθανα και θα παραμείνουν απίθανα εάν δεν πάτε να ψηφίσετε στις δημοτικές εκλογές στις 18 Μαΐου.

Η αλλαγή είστε εσείς οι ίδιοι. Στο χέρι σας είναι να επιλέξετε πάλι κάποιον που είναι άκαπνος, άοσμος και άχρωμος ή να επιλέξετε κάποιον που είναι ικανός να κάνει αυτές τις αλλαγές και να πάει την πόλη μπροστά.

Σας ευχαριστώ,
Ηλίας Ζαρκάδας
Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου
Απλός Πολίτης
Μηχανικός Πληροφορικής

Μπορείτε να με βρείτε:
www.prosvasimipoli.gr
https://www.facebook.com/elias.zarkadas
https://www.facebook.com/prosvasimipoli.gr
[email protected]
Τηλέφωνο 6948 106 836

Μπορεί επίσης να σας αρέσει