Μέλη πολιτοφυλακής κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να απαγάγουν τη Δημοκρατική κυβερνήτη του Μίσιγκαν


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 21:50

Έξι μέλη μιας πολιτοφυλακής κατηγορούνται από την αμερικανική δικαιοσύνη ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν την πολιτειακή κυβέρνηση του Μίσιγκαν και να απαγάγουν τη Δημοκρατική κυβερνήτη Γκρέτσεν Ουίτμερ, μια σφοδρή επικρίτρια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Οι έξι άνδρες, που έχουν συλληφθεί, σχεδίαζαν να απαγάγουν την Ουίτμερ πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κατόπιν να τη δικάσουν για «προδοσία», σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε από τις αρχές του έτους η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Καταλογίζουν κυρίως στην κυβερνήτη ότι είναι μια «τύραννος» και ότι ασκεί «ανεξέλεγκτη εξουσία». Η Γκρέτσεν είχε επιβάλει στα μέσα Μαρτίου από τους αυστηρότερους περιορισμούς στη χώρα για να αναχαιτίσει την επιδημία του νέου κορονοϊού στην πολιτεία της, στις βόρειες ΗΠΑ, μία από τις πλέον πληγείσες πολιτείες από την Covid-19.

Η ομάδα εξέταζε διάφορα σχέδια απαγωγής: στο Λάνσινγκ, την πρωτεύουσα της πολιτείας, στο σπίτι της και στο εξοχικό της στο βόρειο Μίσιγκαν. Για να κάνουν πραγματικότητα το σχέδιό τους, οι συνωμότες είχαν επιχειρήσει να αγοράσουν εκρηκτικά, σύμφωνα με έναν μυστικό πράκτορα του FBI.

Η Γκρέτσεν Ουίτμερ αποτελεί συχνό στόχο επιθέσεων εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ για τη διαχείρισή της της πανδημίας και εκατοντάδες πολέμιοι της καραντίνας, ορισμένοι εξ αυτών βαριά οπλισμένοι, είχαν διαδηλώσει πολλές φορές στο Λάνσινγκ υπέρ της επανεκκίνησης της τοπικής οικονομίας.

Στα τέλη Απριλίου, ένοπλοι διαδηλωτές είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν απαιτώντας τη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 21:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει