ΜέΡΑ25: Να δοθεί παράταση του χρόνου υποβολής IBAN


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 02:26

Το ΜέΡΑ25, με ανακοίνωσή του, καλεί την κυβέρνηση «αυτή την ύστατη ώρα, να δώσει παράταση του χρόνου υποβολής IBAN για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ στους 168.000 μακροχρόνια άνεργους, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας».

Ταυτόχρονα, προσθέτει το ΜέΡΑ25, η κυβέρνηση «να εγγυηθεί πως οι τράπεζες δεν θα φέρουν κανένα πρόσκομμα στην εξυπηρέτηση των μακροχρόνια ανέργων που προσπαθούν να αποκτήσουν λογαριασμό για να λάβουν την ενίσχυση».

Σχολιάζοντας την κυβερνητική πολιτική στο θέμα αυτό, το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ύστερα από έντονες πιέσεις να συμπεριλάβει και τους μακροχρόνια ανέργους στα μέτρα έκτακτης ενίσχυσης, προέβη σε μια μεσοβέζικη, μερική κίνηση, ενισχύοντας με 400 ευρώ μόνο 168.000 μακροχρόνια ανέργους από τη δεξαμενή των 470.000 που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.

Επειδή όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, υποστηρίζει το ΜέΡΑ 25, «το πραγματικό πλήθος που τελικά θα λάβει την ενίσχυση θα είναι όπως όλα μαρτυρούν, ακόμα μικρότερο. Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε: “από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής διαδικασίας καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μακροχρόνια ανέργων, ύψους 400 ευρώ, την Πέμπτη 23 Απριλίου έως το βράδυ της Παρασκευής 1 Μαΐου, 117.000 (70%) από τους συνολικά 168.000 δικαιούχους είχαν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN). Ο ΟΑΕΔ υπενθυμίζει ότι η ηλεκτρονική υπηρεσία θα λειτουργεί έως και την Κυριακή 3 Μαΐου», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Πριν η κυβέρνηση αιτιολογήσει αυτή την κατάσταση μιλώντας για “ατομική ευθύνη” και “αμέλεια”», αναφέρει το ΜέΡΑ25, «οφείλουμε να παραθέσουμε έγκαιρα τον ορθολογισμό και τα γεγονότα. Αναφορικά με τα τελευταία, μας έχουν φτάσει στο ΜέΡΑ25 καταγγελίες για κωλυσιεργία από μέρους των τραπεζικών ιδρυμάτων στο άνοιγμα λογαριασμού. Κάποιες προφασίζονται φόρτο εργασίας και παραπέμπουν στην επόμενη εβδομάδα, θυμίζουμε η προθεσμία υποβολής λήγει σήμερα Κυριακή 3 Μαΐου, ενώ άλλες ζητούν χρήματα από τους μακροχρόνια ανέργους για το άνοιγμα του λογαριασμού!».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 02:26

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει