Μέρκελ: Θετική η ανταλλαγή κρατουμένων στην Ουκρανία


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019, 18:56

Θετική χαρακτήρισαν την ανταλλαγή 200 κρατουμένων, ανάμεσα στο Κίεβο και τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισαν «θετική την ανταλλαγή κρατουμένων η οποία έλαβε χώρα σήμερα στην περιοχή του Ντονέτσκ», σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.

Η αρχή της ανταλλαγής κρατουμένων είχε αποφασιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου κατά τη σύνοδο κορυφής για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, την πρώτη σε τρία χρόνια, στην οποία συμμετείχαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς και η Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Γερμανίας συζήτησαν επίσης και άλλα θέματα, μεταξύ των οποίων την υποστήριξή τους στον υπό κατασκευή αγωγό αερίου Nord Stream 2 που συνδέει τις δύο χώρες μέσω της Βαλτικής θάλασσας και αποτελεί αντικείμενο αμερικανικών κυρώσεων.

Οι δύο ηγέτες σημείωσαν επίσης την «πρόοδο» στις συνομιλίες για τη συνέχιση της μεταφοράς ρωσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη, με το εν λόγω συμβόλαιο να αποτελεί ακόμη αντικείμενο διαπραγματεύσεων στη Βιέννη ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς εκπροσώπους. Αναμένεται να υπογραφεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019, 18:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει