Μέτρα πρόληψης για την αιθαλομίχλη

Ζητά με ερώτηση του ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την επιτακτική ανάγκη για άμεσο πολιτικό σχεδιασμό αναφορικά με το ζήτημα της αιθαλομίχλης, που μαστίζει πλέον τα αστικά κέντρα της χώρας, με τα πρώτα κιόλας κρύα του χειμώνα, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών.

Η ερώτηση αναφέρει τα εξής: «Παρά την πτώση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, χιλιάδες πολίτες δεν δύνανται να το προμηθευτούν, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε άλλες μορφές θέρμανσης, κυρίως με καυσόξυλα τζακιών, χρησιμοποιώντας τις περισσότερες φορές αμφιβόλου ποιότητας εύφλεκτα υλικά και ξύλα. Η συγκέντρωση των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, από τις μαζικές καύσεις κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες, ξεπερνάει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια συσσώρευσης. Η κακή ποιότητα του εισπνεόμενου ατμοσφαιρικού αέρα αυξάνει τα κρούσματα των παθήσεων του αναπνευστικού, καθώς λειτουργεί ως ένα διαρκές εισπνεόμενο δηλητήριο για τον οργανισμό. Χαρακτηριστικό των επιβλαβών συνεπειών του φαινομένου είναι η άμεση συσχέτιση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της χώρας, λόγω αναπνευστικών παθήσεων ιδιαίτερα κατά τις ημέρες που υπάρχει υπέρβαση του ορίου συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση, για την οποία είναι απαραίτητος ο πολιτικός σχεδιασμός και η επιβολή μέτρων για τον περιορισμό του φαινομένου.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Εάν προτίθεται να λάβει μέτρα πρόληψης αλλά και προστασίας από το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που πλήττει τον πληθυσμό των αστικών κέντρων της χώρας» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει