Μέτρα υψίστης ασφαλείας για την άφιξη Πομπέο στα Χανιά


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 21:52

Στα Χανιά έφθασε εδώ και λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μάικ Πομπέο.

Το αεροσκάφος Boeing 757 των ΗΠΑ με τον αμερικανό ΥΠΕΞ και τη συνοδεία του προσγειώθηκε στη βάση της Σούδας.

Μεγάλη πομπή με επικεφαλής την διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή παρέλαβε τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών και τους ακολουθούς του προκειμένου να μεταβούν στο πατρικό σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου και θα φιλοξενηθεί.

Αύριο το πρωί θα μεταβούν μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Μέτρα υψίστης ασφαλείας

Λίγη ώρα νωρίτερα έφτασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να υποδεχτεί τον Μάικ Πομπέο και να τον οδηγήσει στο πατρικό του σπίτι στο Ακρωτήρι όπου θα τον φιλοξενήσει.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια του Αμερικανού ΥΠΕΞ, έχουν μετατρέψει την περιοχή σε απόρθητο φρούριο.

Άνδρες της ΕΛΑΣ αλλά και της Αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα, έχουν αποκλείσει περιμετρικά τους δρόμους απ’ όπου θα περάσει ο Μάικ Πομπέο καθώς και την περιοχή που βρίσκεται η βίλα Μητσοτάκη όπου θα φιλοξενηθεί και θα δειπνήσει.

Επίσης, ο κ. Πομπέο συνοδεύεται και από άτομα της προσωπικής του ασφάλειας (πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 300 άτομα) που έχουν κατέβει στα Χανιά εδώ και ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το flashnews.gr, έχουν γίνει εξονυχιστικοί έλεγχοι γύρω από το σπίτι του πρωθυπουργού ενώ έχουν ελεγχθεί μέχρι και τα στοιχεία των οδηγών των σχολικών λεωφορείων που μεταφέρουν τα παιδιά της περιοχής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δρόμοι κατά την άφιξή του είχαν κυριολεκτικά «αδειάσει» καθώς λίγα λεπτά πριν αποκλείστηκε η διέλευση των οχημάτων, προκειμένου να περάσει η πομπή.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: zarpanews.gr, Flashnews.gr


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 21:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει