Μέχρι τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Σκιάθου

Θέμα ημερών είναι πλέον η ολοκλήρωση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στη Σκιάθο, του πρώτου στεγασμένου χώρου άθλησης στην ιστορία του νησιού, ο οποίος υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με αρχικό προϋπολογισμό 459.915,64 ευρώ.

Οι εργασίες κατασκευής του εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς καθώς στο νησί των Βορείων Σποράδων έχουν φθάσει όλες οι απαιτούμενες προμήθειες του έργου. Εκτιμάται πως μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους θα παραδοθεί προς χρήση στους κατοίκους του νησιού, το έργο που χρηματοδοτήθηκε μέσα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και Κύριο του έργου το δήμο Σκιάθου.

Το έργο αφορά στη στέγαση του γηπέδου με κατασκευή μικτή δικτυωμάτων στερέωσης και ειδικής μεμβράνης με κινητά ανοίγματα, στην κατασκευή πατώματος σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, κερκίδων, βοηθητικών χώρων αποδυτηρίων, κλπ., κατάλληλου φωτισμού, απαιτούμενου εξοπλισμού και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, δημιουργείται ένας χώρος αναψυχής και άθλησης σύμφωνα με τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας, για διάθεση στους χρήστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η αναβάθμιση και στέγαση του γηπέδου αποτελούσε πάγιο αίτημα των μαθητών και των φορέων της Σκιάθου. Με το έργο αυτό ο Δήμος Σκιάθου αποκτά έναν σύγχρονο χώρο άθλησης και αναψυχής. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποτελεί τμήμα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ).

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ο αθλητισμός αποτελεί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας φιλοσοφία ζωής και γι” αυτό όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουμε τον αθλητισμό και τους νέους. Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, η Περιφέρεια κατάφερε να βρει λύσεις σε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν για ένα έργο με αρκετές «ειδικές δυσκολίες» και εν τέλει να ετοιμάζεται μέσα στις επόμενες ημέρες να παραδώσει προς χρήση στους κατοίκους του νησιού έναν σύγχρονο κλειστό χώρο άθλησης και αναψυχής.

Όσο κι αν δυσκολεύουν τα πράγματα εμείς δεν παραδινόμαστε, αλλά δίνουμε τη μάχη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους Θεσσαλούς και διαμορφώνουμε καλύτερες συνθήκες για το μέλλον».

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείων Σποράδων κ. Νίκος Πλωμαρίτης τόνισε τα εξής: «Είμαστε πλέον μία ανάσα πριν την ολοκλήρωση του έργου του κλειστού γηπέδου μπάσκετ που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα για τους κατοίκους. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, με προσωπικές παρεμβάσεις, απάντησε με λύσεις σε όλα τα προβλήματα και πλέον η Σκιάθος θα αποκτήσει τον χώρο άθλησης και αναψυχής που τόσο επιζητούσε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει