Μέχρι τις 30 Μαρτίου παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου ταξιδιωτών από Βρετανία, Βραζιλία και Νότια Αφρική

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, 18:56

Ισπανία: Μέχρι τις 30 Μαρτίου παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου ταξιδιωτών από Βρετανία, Βραζιλία και Νότια Αφρική

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να παρατείνει την απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία μέχρι τις 30 Μαρτίου, λόγω της ανησυχίας που προκαλούν οι παραλλαγές του νέου κορωνοϊού.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, η Ισπανία και άλλες χώρες απαγορεύουν την είσοδο σε ταξιδιώτες από αυτές τις τρεις χώρες, εκτός και αν πρόκειται για Ισπανούς πολίτες ή για αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα στην Ισπανία ή την Ανδόρρα. Ο λόγος είναι τα νέα στελέχη του SARS-CoV-2, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι πιο μεταδοτικά.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται επίσης όσοι ταξιδεύουν τράνζιτ με προορισμό μια χώρα που δεν ανήκει στον Χώρο Σένγκεν. Στην περίπτωση αυτή ωστόσο οι ταξιδιώτες δεν έχουν το δικαίωμα να βγουν από το αεροδρόμιο ή να παραμείνουν στην Ισπανία για διάστημα μεγαλύτερο των 24 ωρών.

Σε ό,τι αφορά τη Βρετανία, το μέτρο, που ισχύει επίσης και για τις αφίξεις με πλοία, ελήφθη στις 22 Δεκεμβρίου. Από τις 2 Φεβρουαρίου η απαγόρευση επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και τις αφίξεις από τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία.

Η Ισπανία, μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την Covid-19, μετρά περισσότερους από 71.000 νεκρούς και πάνω από 3 εκατομμύρια κρούσματα από την πανδημία.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, 18:56

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει