Μήνυμα Αχιλλέα Μπέου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, η Παρασκευή 5 Ιουνίου, και όλοι μας οφείλουμε, είτε ως εκπρόσωποι θεσμών, είτε ως απλοί πολίτες, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας στην υπεράσπισή του, προκειμένου να διασφαλίσουμε μια καλή ποιότητα ζωής όχι μόνο για μας, αλλά κυρίως για τις μελλοντικές γενιές.

Ο φετινός γιορτασμός σε ό,τι αφορά την περιοχή μας γίνεται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, αφού μόλις βγήκαμε από μια καθοδηγούμενη και ενορχηστρωμένη επίθεση από κύκλους που θέλησαν να εμφανίσουν με τρόπο εξόφθαλμα συκοφαντικό το Βόλο σαν μια εστία μόλυνσης και ρύπανσης και μάλιστα με επίκεντρο το νερό, είτε αυτό είναι το πόσιμο και αφορά την ύδρευση, είτε το θαλασσινό και αφορά την κολύμβηση στις κοντινές μας ακτές.

Θέλω να διαβεβαιώσω, για πολλοστή φορά, ότι ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ, σε κάθε τους σχεδιασμό, σε κάθε τους πράξη, έχουν ως αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση της καθαρότητας των νερών και την προστασία της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα απέναντι σε διαπλεκόμενα κερδοσκοπικά και ιδιοτελή συμφέροντα, αλλά και σε δόλια μικροκομματικά, που δεν ορρωδούν προ ουδενός.

Ολες, και είναι πολλές και αλλεπάλληλες, οι αναλύσεις των νερών, από πιστοποιημένα επιστημονικά εργαστήρια, καταδεικνύουν αδιαμφισβήτητα ότι δεν υφίσταται πρόβλημα καταλληλότητας και συνεπώς οι πολίτες θα πρέπει να γυρνούν επιδεικτικά την πλάτη σε όλους αυτούς που είτε από αφέλεια, είτε συνειδητά επιχειρούν να προκαλέσουν ψευδείς εντυπώσεις, με καταστροφικές συνέπειες, σε βάρος της περιοχής που ζούμε και δημιουργούμε.

Με την ευκαιρία του εορτασμού, καλούμε όλους τους πολίτες να συνταχθούν στον κοινό αγώνα για την προστασία του Περιβάλλοντος, με τη συμβολή του καθενός και της καθεμιάς στο μέτρο που τους αναλογεί. Στην προσπάθεια αυτή δεν χωρούν ανταγωνισμοί και αντιπαλότητες.

Για το Βόλο που αγαπάμε, για το Βόλο που ονειρευόμαστε, μια πόλη καθαρή, μια πόλη σύγχρονη και λειτουργική, ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός και σε καθημερινή βάση, αφού αφορά πρωτίστως την ίδια μας τη ζωή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει