Μήνυμα Γιάνη Βαρουφάκη για την επέτειο του ΠολυτεχνείουΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021, 09:26

Με βάση τη θέση ότι «Το “Πολυτεχνείο” ενοχλεί τη Δεξιά και την Ολιγαρχία», ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης σε μήνυμά του για την επέτειο της εξέγερσης υπογραμμίζει ότι «φέτος, είμαστε εδώ επειδή η Πορεία του Πολυτεχνείου έχει αναδειχθεί στη διαχρονική ευκαιρία των Ελληνίδων και των Ελλήνων να εναντιώνονται σε όλα εκείνα που πλήττουν την Δημοκρατία, την Παιδεία, την Αυτοδιάθεση και, ναι, την Ελευθερία».

Ο κ. Βαρουφάκης προσθέτει ότι το Πολυτεχνείο «τους ενοχλεί επειδή, από το 1973, συμβολίζει τη διαχρονική δυνατότητα του λαού, από την μια στιγμή στην άλλη, κι εκεί που νόμισαν ότι τον έχουν του χεριού τους, να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Aκηδεμόνευτος, χωρίς διαμεσολαβητή, να αποβάλει την Εξάρτηση, την Υποτέλεια και, κυρίως, τον Φόβο»

Για την κατάσταση που επικρατούσε πέρυσι και τις φετινές εκδηλώσεις ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25 αναφέρει ότι:

«Κρυπτόμενοι πίσω από την πανδημία, κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να διασύρουν στη συνείδηση των πολιτών την ανάγκη του κόσμου να βγει στο δρόμο, να τιμήσει το Πολυτεχνείο, πορευόμενος προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Δεν τους το επιτρέψαμε.

Φέτος, θα κατέβουμε στη πορεία να τιμήσουμε τόσο τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου, ιδίως εκείνους που δεν το εξαργύρωσαν ποτέ, όσο και τους σημερινούς σεμνούς μαχητές για Αξιοπρέπεια και Ανεξαρτησία: τους διανομείς της Efood και τους εργαζόμενους της Cosco που κέρδισαν μάχες κόντρα στη ροή των πραγμάτων, τη νεολαία που απαιτεί βαθιά μόρφωση αντί για μηχανιστική εκπαίδευση, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς που κερδίζουν μάχες με το θάνατο κόντρα στην κυβερνητική απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τους ακτιβιστές που σώζουν πρόσφυγες κόντρα στο ξενοφοβικό κράτος, όλες κι όλους που νικούν μέσα τους τον φόβο και την σαγήνη της ιδιώτευσης».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021, 09:26Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει