Μήνυμα νίκης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Νίκου Τσανή στον Αλμυρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με ένταση, παλμό και εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων υποδέχθηκε ο λαός του Αλμυρού τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Τσανή στα εγκαίνια των γραφείων της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, στην αρχή του πεζόδρομου, στην καρδιά του Αλμυρού.

«Σας ευχαριστούμε θερμά για τη παρουσία στην αποψινή μας εκδήλωση.

Μας δίνει τη δύναμη και την ελπίδα, ότι η προσπάθειά μας να μπει η τοπική κοινωνία στο προσκήνιο για να αλλάξει σελίδα ο τόπος μας βρίσκει ανταπόκριση.

Καθημερινά πυκνώνουν οι γραμμές της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και γίνονται η δύναμη της ελπίδας, η δύναμη της εμπιστοσύνης για να διεκδικήσουμε καλύτερο παρόν και μέλλον για τον Αλμυρό και την περιοχή του», τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού κ. Νίκος Τσανής, συγκινημένος από την ευρύτατη απήχηση που είχε η πρόσκληση των εγκαινίων.

«Στις εκλογές, επισήμανε ο κ. Νίκος Τσανής, συμμετέχουν έξι συνδυασμοί, στην πραγματικότητα όμως, δύο γραμμές βρίσκονται σε αντιπαράθεση για το μέλλον του τόπου μας.

Από την μια το ΝΕΟ, το ΑΦΘΑΡΤΟ, η ΑΝΑΝΕΩΣΗ, από την άλλη το ΠΑΛΙΟ, οι καθεστωτικές πρακτικές, τα συμφέροντα των ημετέρων, η αδιαφάνεια και η κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος.

Από την μια η αγανάκτηση και ο θυμός που νιώθουμε για αυτό που ζούμε σήμερα, από την άλλη η λογική του «δεν γίνεται τίποτα» και η υποταγή.

Από την μια οι διεκδικήσεις για καλύτερο αύριο με την κοινωνία στο προσκήνιο, από την άλλη ο συμβιβασμός χωρίς καμία αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Από την μια υλοποιήσιμο σχέδιο και όραμα για την περιοχή μας – ανοικτό στην κοινωνία, από την άλλη πλήρης αφωνία, αδιαφανείς προσωπικές διαδρομές με στόχο μια μίζερη διαχείριση που οδηγεί σε αυτό που ζούμε σήμερα την απραξία, την παράλυση και την παρακμή.

Από την μια οι συνδημότες και η νέα γενιά που ΣΗΚΩΝΟΥΝ το ΑΝΑΣΤΗΜΑ τους για το μέλλον τοπικής μας κοινωνίας, από την άλλη οι υποσχέσεις και οι συναλλαγές, οι πιέσεις και οι απειλές, η λογική του παλαιοκομματισμού και της οπισθοδρόμησης.

Από την μια η ακεραιότητα, η ικανότητα, η θέληση και ο αγώνας για να αλλάξει σελίδα ο τόπος μας, από την άλλη ο συμβιβασμός με τα κακώς κείμενα και τα «κλειστά» κυκλώματα εξουσίας.

Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην περιοχή μας, δημότες από όλο το πολιτικό φάσμα, βάζοντας στην άκρη τις ιδεολογικές διαφορές, χωρίς καμία κομματική εξάρτηση, χωρίς κομματική καθοδήγηση, χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα, αποφασίσαμε να ΥΨΩΣΟΥΜΕ το ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ για να διεκδικήσουμε καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Η Ενωτική Δημοτική Κίνηση είναι συνδυασμός διαφορετικός από όλους τους άλλους γιατί γεννήθηκε μέσα από συζητήσεις, συσκέψεις, ανοικτές λαϊκές συνελεύσεις, δραστηριότητες για την ανάδειξη των προβλημάτων του τόπου μας, και όχι σε κομματικά γραφεία ή κλειστές παρέες.

Δεν είμαστε ανεξάρτητοι, δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά, δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων, την Διακήρυξη Αρχών και τους Στόχους του Προγράμματος.

Στηριζόμαστε από την μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών που κατανοούν ότι το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας είναι συμφέρον όλων μας.

Στο ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουν μόνο συνδημότες που θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς και η νέα γενιά.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης το 51% είναι μέχρι 40 ετών, το 92% μέχρι 55 ετών και το 41% είναι γυναίκες, ούτε ότι το 94% δεν συμμετείχε σε κανένα ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές του 2010, τόνισε ο κ. Τσανής, καταχειροκροτούμενος από υποψηφίους συμβούλους και εκατοντάδες συνδημοτών.

Ακολούθως ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε βασικούς άξονες της προγραμματικής πρότασης για τον Αλμυρό και κάλεσε τις συνδημότισσες και τους συνδημότες να δώσουν δύναμη στη διεκδίκηση του μέλλοντος που αξίζει ο Αλμυρός και η περιοχή του. .

«Ήρθε η ώρα ο καθένας μας να στηρίξει με την ψήφο του το μέλλον της τοπικής μας κοινωνίας και ΟΧΙ να υπηρετήσει κομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα ή συγγενικές και άλλες υποχρεώσεις.

Ήρθε η ώρα να παίξει κεντρικό ρόλο η νέα γενιά, τα δικά μας παιδιά. Με την ψήφο σας δώστε δύναμη στην ελπίδα. ΟΧΙ άλλα πέντε χρόνια χαμένα για την περιοχή μας.

Αγαπητοί συνδημότες,

Κανείς δεν πρόκειται να κάνει για μας, αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε για τον τόπο μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η νίκη είναι δική μας, είναι η νίκη του κάθε δημότη», κατέληξε ο κ. Τσανής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει