Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Παγκόσμια Ημέρα της ΜητέραςΤην απέραντη και ανιδιοτελή αγάπη της μητέρας για τα τέκνα της, σημειώνει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας. Δεν παραλείπει να επισημάνει πως το γεγονός ότι εκείνη θυσιάζει το «εγώ» της για χάρη των παιδιών της, είναι αυτό που καθορίζει τη βιοτή της καθεμιάς και του καθενός μας, είτε έχουμε τη μητέρα μας κοντά, είτε είναι πια μακριά μας.

«Χρέος μας προς εκείνη, αλλά και χρέος προς τον ίδιο μας τον εαυτό, είναι να καταθέτουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας με κάθε πρόσφορο μέσο, κάθε ημέρα του χρόνου», υπογραμμίζει ο Σεβασμιότατος, ενώ εύχεται σε όλες τις μητέρες να έχουν ως πρότυπο, αλλά και συνοδοιπόρο στις δυσκολίες της ζωής τους, τη Μητέρα του Θεού και Μητέρα όλων μας, Υπεραγία Θεοτόκο.

Ολόκληρο το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας:

Αγάπη άνευ ορίων και προϋποθέσεων!

Αγάπη ανιδιοτελής και θυσιαστική!

Αγάπη απέραντη και απεριόριστη, από την αρχή μέχρι το τέλος! 

Με τις λιγοστές αυτές λέξεις, αδύναμες ασφαλώς να περιγράψουν με πληρότητα το μεγαλείο της μητρικής αφοσίωσης, φέρνουμε στη σκέψη μας σήμερα το πρόσωπο που κατέστη συνδημιουργός του Θεού για να μας χαρίσει το θεϊκό δώρο της ζωής, τη ζεστή εκείνη αγκαλιά που μας προσφέρθηκε ως ένα ασφαλές καταφύγιο απ’ όταν πρωτοαντικρίσαμε τον κόσμο, τη σεπτή μορφή που σμίλεψε την ψυχή και τον χαρακτήρα μας, και καθοδήγησε, εμψύχωσε και ενέπνευσε τα βήματά μας.

Είτε βρίσκεται κοντά μας, είτε βρίσκεται μακριά, το πρόσωπο της μητέρας έχει καθορίσει και συνεχίζει αδιάπαυστα να καθορίζει τη βιοτή της καθεμιάς και του καθενός μας. Ίσως διότι, θυσιάζοντας το “εγώ” της, η μητέρα μεταγγίζει στα τέκνα της, με τρόπο θαυμαστό, ένα κομμάτι του εαυτού της. 

Χρέος μας προς εκείνη, αλλά και χρέος προς τον ίδιο μας τον εαυτό, είναι να καταθέτουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας με κάθε πρόσφορο μέσο, κάθε ημέρα του χρόνου.

Εύχομαι σε όλες της μητέρες χρόνια πολλά κι ευλογημένα, και να έχουν ως πρότυπο, αλλά και ως συνοδοιπόρο τους στις δυσκολίες, την Υπεραγία Θεοτόκο, τη Μητέρα του Θεού και Μητέρα όλων μας. Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει