Μήνυμα του προέδρου του Επιμελητηρίου 
προς τους επιχειρηματίες της Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το μήνυμα ότι η επιχειρηματικότητα οφείλει να συνεχίσει να μάχεται, ακόμη και στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα μας, ώστε να αποτελέσει το όχημα της ανάπτυξης και το μοχλό της σταθερότητας στέλνει προς τους επιχειρηματίες της Μαγνησίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Σε αυτό, τονίζει ότι ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται με την στάση τους να σηκώσουν το «βάρος» για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ υπογραμμίζει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δοθεί ώθηση στα τοπικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Το περιεχόμενο του μηνύματος είναι το εξής:
«ΜΗΝΥΜΑ

Του Προέδρου του Επιμελητηρίου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΠΑΣΔΑΝΗ 
προς τους επιχειρηματίες της Μαγνησίας

Αγαπητέ συνάδελφε επιχειρηματία,

Όλοι, ως πολίτες και ως επιχειρηματίες, βιώνουμε τις κρίσιμες ώρες που αντιμετωπίζει η Χώρα μας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που θα κρίνει το μέλλον της για τα επόμενα χρόνια κι εμείς, που εκπροσωπούμε την αγορά, οφείλουμε να συνεχίσουμε να δρούμε δυναμικά.

Είναι γεγονός ότι στη χώρα επικρατεί αγωνία, απογοήτευση και αβεβαιότητα για το μέλλον. Αυτό το θολό τοπίο έχει ως αποτέλεσμα την παράλυση κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ενώ και η αδυναμία των τραπεζών να εξυπηρετήσουν τις εμπορικές συναλλαγές και η απουσία ρευστότητας από την αγορά έχουν καταφέρει στην επιχειρηματικότητα το ισχυρότερο πλήγμα από την έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Αλλά οι άνθρωποι του εμπορίου, της αγοράς, της παραγωγής, της ελεύθερης επαγγελματικής δραστηριότητας έχουν συνηθίσει στα δύσκολα, γνωρίζουν πώς να δίνουν μάχες και να επιβιώνουν. Γι αυτό και τώρα οφείλουμε όλοι να οπλιστούμε με θάρρος και να συνεχίσουμε τη δράση μας.

Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής κοινωνίας μπορούν και οφείλουν να γίνουν το «όχημα» που θα βγάλει την χώρα μας από την κρίση.

Είναι κάτι που το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στους συνεργάτες μας, στην Ελλάδα.

Πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με μαχητικότητα να επανεκκινήσουμε το μοχλό της ανάπτυξης.

Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε την ώθηση που πρέπει στα τοπικά μας προϊόντα, στα προϊόντα που παράγονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα, ώστε κι εμείς να συνδράμουμε στην επιβίωση της τοπικής παραγωγής και μεταποίησης. Είναι και δική μας δουλειά να πείσουμε τους καταναλωτές να προτιμούν τα τοπικά προϊόντα, που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων και την επιβίωση σε χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει