Μήνυση κατέθεσε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατά της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου στην Καλιφόρνια


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 09:50

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ρίχνει όλο του το βάρος στη δικαστική αμφισβήτηση της κίνησης της Καλιφόρνιας να εφαρμόσει την επιστολική ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σχολιάζει το POLITICO.

H κατάθεση μιας προσφυγής από την Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, αλλά και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην Καλιφόρνια στοχεύει στην ακύρωση της εντολής του κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ να αποσταλούν επιστολικές ψήφοι σε όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους από τους εκλογικούς αξιωματούχους των τοπικών κομητειών.

Παρά το γεγονός ότι ο Νιούσομ, αλλά και όσοι επιβλέπουν τη διεξαγωγή των εκλογών στην Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι η αλλαγή (στην πραγματοποίηση της ψηφοφορίας) είναι υποχρεωτική για να ισορροπήσει η δημόσια υγεία με τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, οι αντίπαλοι του Νιούσομ υποστηρίζουν ότι ο κυβερνήτης υπερέβη τις εξουσίες του.

Στη μήνυση υποστηρίζεται ότι ο Νιούσομ υπερέβη τις εξουσίες του, καθώς δεν επεδίωξε τη συγκατάθεση των πολιτειακών νομοθετικών οργάνων, ενώ ο κυβερνήτης καταγγέλλεται για μία «αισχρή αρπαγή των εξουσιών» (του τοπικού κοινοβουλίου) η «οποία δεν προβλέπεται από την πολιτειακή νομοθεσία» παραβιάζοντας το σύνταγμα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Καλιφόρνια, αλλά και σε παναμερικανικό επίπεδο μάχονται κατά των προσπαθειών επέκτασης της εξ αποστάσεως (επιστολικής) ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή του Νοεμβρίου, προειδοποιώντας ότι η επιστολική ψηφοφορία αυξάνει τον κίνδυνο εκλογικής νοθείας.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ενισχύσει την άσκηση αυτής της κριτικής μέσω μιας σειράς αναρτήσεων του στο Twitter μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και παραπόνων, υποστηρίζοντας ότι η επιστολική ψηφοφορία ευνοεί δυσανάλογα τους Δημοκρατικούς.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 09:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει