Μία ελληνική ταινία για την καραντίνα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 15:18

Η ελληνική ταινία μικρού μήκους, Unlonely, έγινε δεκτή στο επίσημο πρόγραμμα του QFest St. Louis, στις ΗΠΑ, και θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο 2021! Το εν λόγω φεστιβάλ είναι ένα από τα τοπ queer festivals των ΗΠΑ, το οποίο διοργανώνεται από το oscar qualified φεστιβάλ, St. Louis International Film Festival.

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια ενός γενικού lockdown λόγω πανδημίας, όπου ένας άνεργος ηθοποιός εργάζεται σε μια διαδικτυακή υπηρεσία συντροφιάς. Ένας μοναχικός ομοφυλόφιλος μεσήλικας άντρας τον καλεί αναζητώντας λύτρωση, αλλά τα πράγματα δεν θα αποδειχθούν όπως περίμεναν και οι δύο άντρες.

Το Unlonely ανήκει σε ένα νέο κινηματογραφικό είδος που άρχισε να δημιουργείται τα τελευταία χρόνια, το computer screen movie, καθώς ολόκληρη η αφήγησή του διαδραματίζεται σε οθόνη υπολογιστή. Οι συντελεστές της ταινίας είναι και οι δημιουργοί του Scopophilia (2018) της πρώτης ελληνικής computer screen ταινίας μεγάλου μήκους.

Το Unlonely ήταν ένα στοίχημα για τους δημιουργούς της, καθώς γυρίστηκε remotely κατά το γενικό lockdown του Νοεμβρίου 2020 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από το pre-production έως και την ολοκλήρωση της ταινίας, οι συντελεστές δεν συναντήθηκαν ποτέ μεταξύ τους και επικοινωνούσαν μόνο με ηλεκτρονικά μέσα και βιντεοκλήσεις.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Ναταλία Λαμπροπούλου, το σενάριο και την παραγωγή ο Σωτήρης Πετρίδης, ενώ πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Σαββίδης, Στάθης Μαυρόπουλος, και Μαρία Κωνσταντά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 15:18Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει