Μαίνονται από τον Σεπτέμβριο οι φωτιές στην Αυστραλία


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019, 09:33

Καλυμμένη από ένα πυκνό νέφος είναι η Αυστραλία εδώ και εβδομάδες εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα επί περισσότερους από τρεις μήνες εξαιτίας της ξηρασίας. Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν τον Σεπτέμβριο και σχεδόν 20 εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν καταστραφεί, δηλαδή έκταση ίση με τη μισή Ελβετία.

Εν τω μεταξύ, ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σήμερα, «ακραίες» μετεωρολογικές συνθήκες που ενδέχεται να ενισχύσουν τις πυρκαγιές και να ωθήσουν τις φλόγες μέχρι τα προάστια των πόλεων, απειλώντας κατοικίες.

 

 

Η ανατολική Αυστραλία, και κυρίως το Σίδνεϊ, είναι καλυμμένη από ένα τοξικό νέφος εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται επί εβδομάδες στην περιοχή και οι οποίες ενδέχεται να ενταθούν σήμερα εξαιτίας των «ακραίων» μετεωρολογικών συνθηκών. Μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία μαίνονται περίπου 100 φωτιές ενώ βορειοδυτικά του Σίδνεϊ οι πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει 319.000.000 στρέμματα γης.

 

 

Στο Σίδνεϊ, την πιο πολυπληθή πόλη της χώρας, αυτό το τοξικό νέφος έθεσε σε λειτουργία πολλούς ανιχνευτές καπνού, αναγκάζοντας τους πυροσβέστες να επέμβουν. Πολλοί κάτοικοι πνίγονταν από τον πυκνό καπνό και αναγκάζονταν να φορούν μάσκες.

Κάποια δρομολόγια των φέρι μπόουτ ακυρώθηκαν, ενώ οι μαθητές παρέμειναν στις σχολικές αίθουσες στη διάρκεια των διαλειμμάτων, αφού η ατμοσφαιρική ρύπανση ξεπερνούσαν κατά πολύ τα «επικίνδυνα» επίπεδα.

Οι πυροσβέστες στις επαρχιακές περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσαν ότι το πυκνό νέφος που καλύπτει την ανατολική Αυστραλία βοήθησε στο να μην επιδεινωθούν οι συνθήκες που ευνοούν τις πυρκαγιές. Ωστόσο προειδοποίησαν ότι «ολοένα και πιο ισχυροί άνεμοι κινδυνεύουν να επιδεινώσουν αυτές τις συνθήκες σήμερα το απόγευμα».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019, 09:33Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει