Μαγιορκίνης: Κανένας εφησυχασμός – Μπορεί να φτάσουμε στα 500 κρούσματα


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020, 09:45

Το ενδεχόμενο της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού επισήμανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

Όπως είπε, η επιδημία αλλάζει εβδομάδα με την εβδομάδα, ενώ υπενθύμισε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου, καθώς από τα 10 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα φτάσαμε πολύ σύντομα στα 200.

«Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση, να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200» υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το αρνητικό ρεκόρ των 293 κρουσμάτων χθες Τετάρτη, ο καθηγητής εξήγησε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πώς θα κινηθεί η σημερινή και η αυριανή ημέρα για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα μείνουμε στα κρούσματα που είμαστε».

Ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι η επιδημία του κορωνοϊού ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και σίγουρα όλο τον χειμώνα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο για τους κλειστούς χώρους, αφού εκεί η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Για τα σχολεία, εξήγησε ότι η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμά τους. «Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες δύο ημέρες» διευκρίνισε και δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό κρουσμάτων που θα καθορίσει τις αποφάσεις εξηγώντας ότι η επιτροπή εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020, 09:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει