"Μαζί για τον Βόλο": Πασχαλινό Δελτίο Αυτοδιοικητικής Θυέλλης

“Ένα σύντομο Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε πολύ σύντομα, για ακόμα μία φορά, σε σόου ξεκινώντας με απειλές για μηνύσεις από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής σε όσους διαμαρτυρήθηκαν για την εκδίωξη του Προέδρου του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», κ. Μπέλλου από εκδήλωση που διεξήχθη στο Δημαρχείο πριν από λίγες ημέρες”, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Λέμε λοιπόν στη Δημοτική Αρχή, αντί να ψάχνει για δικαστικούς αντιπάλους, να ασχοληθεί με πράγματα ουσίας, όπως να ανοίξει τον διάλογο σε σχέση με την αναθεώρηση του Καλλικράτη που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να παράγει θέσεις επί του θέματος και όχι να υιοθετεί το ψήφισμα της ΚΕΔΕ χωρίς καμία συζήτηση που πέραν του ότι το ψήφισμα παραποιεί την αλήθεια καθώς ήταν μετά από άρνηση της ΚΕΔΕ που δεν έγινε η συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, επικυρώνει και τις θέσεις Πατούλη όπως για παράδειγμα την εμμονή του κατά της απλής αναλογικής στις Δημοτικές εκλογές, την ενίσχυση των προνομίων των Αιρετών Αρχών, Δημάρχων κ.λπ. καθώς και την προνομιακή μεταχείρισή τους στο ασφαλιστικό και άλλα πολλά που μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους.

Το άλλο μεγάλο θέμα που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το Πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων. Ξαναβγαίνει σε διαγωνισμό η αποπεράτωση του έργου με την προσθήκη ανωγείων ορόφων. Όπως και την προηγούμενη φορά χαρακτηρίσαμε τον διαγωνισμό «γενναιόδωρο» για τρεις λόγους.

1. Δίνει δώρο στον ανάδοχο εργολάβο τα χρήματα που ήδη συμφωνήθηκε να πληρώνουμε στον προηγούμενο έκπτωτο ανάδοχο και είναι μετά την εκκαθάριση που έγινε περίπου 3.900.000 ευρώ.
2. Στον διαγωνισμό, εκτός του πραγματικού κόστους και το δικαίωμα της εκμετάλλευσης για 30 χρόνια που ορίζει η παραχώρηση, δίνει και δώρο το εργολαβικό όφελος και το κόστος αναθεώρησης συνολικού ποσού 356.000 Ευρώ.
3. Προβλέπεται πως εάν τα έσοδα του αναδόχου κάθε χρόνο είναι λιγότερα των 350.000 Ευρώ τότε αυτό που θα αποδίδεται στον Δήμο είναι το 0%. Δηλαδή τίποτα. Και από τις 350.000 μέχρι τις 400.000 δίνει το 1%. Δηλαδή 500 Ευρώ. Και για κάθε 50.000 ευρώ επιπλέον και πάνω από τις 400.000 ευρώ το επί τοις εκατό ποσοστό αυξάνεται κατά 0,5%.

Ως Δημοτική Κίνηση επαναφέραμε την πρότασή μας για αποπεράτωση με ίδιους πόρους μόνο των υπογείων Πάρκινγκ ύψους περίπου 800.000 ευρώ (πολύ βατό για τον Δήμο), ανέγερση μόνο ενός ισογείου καταστήματος περί τα 120-150 τετραγωνικών μέτρων για την προβολή δράσεων του Δήμου και προώθησης – διαφήμισης τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων, δημιουργία χώρου πρασίνου χαμηλής φύτευσης στον υπόλοιπο χώρο για να ανασάνει κι η περιοχή και τέλος αποκλειστική διαχείριση του συνόλου των εγκαταστάσεων αποκλειστικά από τον Δήμο χωρίς την ανάμιξη κανενός ιδιώτη.

Τέλος μάθαμε ότι τα Χριστούγεννα φέτος στον Βόλο θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Αυτό ακριβώς περιγράφει η παραχώρηση του Δήμου προς τον Δημοτικό οργανισμό του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ της Πλατείας Πανεπιστημίου. Αλήθεια, τα λαμπάκια γιατί τα κατεβάζουν αφού σε λίγο, με το ρυθμό της Δημοτικής Αρχής, τα Χριστούγεννα θα γιορτάζονται όλο το χρόνο; Μήπως να ονομάσουμε τον Βόλο «το Χωριό του Άη Βασίλη» να τελειώνουμε μια και καλή; Μακάρι και στα υπόλοιπα σημαντικά θέματα της πόλης η Δημοτική Αρχή να μπορούσε να επιδείξει τα ίδια αντανακλαστικά και έγκυρο προγραμματισμό!”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει