Μαθητές και υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Βόλου καθάρισαν την Χρυσή Ακτή Παναγιάς

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών με την συμβολή μαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με τον καθαρισμό της παραλίας “Χρυσή Ακτή Παναγιάς” συνεχίστηκε την Τρίτη το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου για τρίτη χρονιά, πάντα με την συμβολή των μαθητών και των δασκάλων – καθηγητών τους.

Στόχος της δημοτικής αρχής, εκτός φυσικά του καθαρισμού των ακτών, είναι η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

unnamed.jpg

Στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας καθώς επίσης και μέλη της δημοτικής αρχής, ενώ στην προσπάθεια συνέβαλλαν 50 περίπου μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή τους κ. Γεράσιμου Τσιμπλούλη και των δασκάλων τους.

Στους μικρούς μαθητές μοιράστηκαν μπλουζάκια με το “Νικόλα” με το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας καθαρισμού των ακτών “Αγαπώ την πόλη μου – Συμμετέχω”, καθώς επίσης σακούλες σκουπιδιών, γάντια και χυμοί, ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί πως κάθε χρόνο η παραλία είναι όλο και σε καλύτερη κατάσταση από την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

unnamed2.jpg

Να αναφερθεί πως τα συνεργεία του Δήμου Βόλου προχώρησαν και στην κοπή χόρτων και τον καθαρισμό και του περιβάλλοντα χώρου, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες εργασίες σε όλες τις παραλίες, όπως επισκευές σε αποδυτήρια και ντουζιέρες κ.α., ώστε να καταστούν λειτουργικές για τους λουόμενους.

Την Τετάρτη στις 11.00 π.μ. θα καθαριστεί η παραλία του Αναύρου αλλά και η παραλία “Πλάκες” με την συμβολή των μαθητών και δασκάλων των 4ου, 5ου, 7ου και 22ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου.

unnamed3.jpg

Το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών:
Πέμπτη 11/05 – Ακτή Αλυκών
Παρασκευή 12/05 – Ακτές Αγίου Στεφάνου
Δευτέρα 15/05 – Ακτή Μπαρμπαθωμά Αγριά
Τρίτη 16/05 – Καρνάγιο Κάτω Λεχώνια
Τετάρτη 17/05 – Ακτή Πλατανιδίων

unnamed1.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει