Μακρόν: Η συμφωνία αποχώρησης δεν είναι διαπραγματεύσιμηΟ πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε σήμερα ότι η συμφωνία αποχώρησης που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit δεν είναι διαπραγματεύσιμη και κάλεσε τη βρετανική ηγεσία να εξέλθει  «από το αδιέξοδο».

«Η κατάσταση είναι απλή, η συμφωνία αποχώρησης δεν είναι διαπραγματεύσιμη», δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα στο Ναϊρόμπι, την επομένη της απόρριψης της συμφωνίας αυτής από το βρετανικό κοινοβούλιο.

«Σημειώσαμε τη ψηφοφορία αυτή και λυπάμαι για το αποτέλεσμά της», πρόσθεσε ο Μακρόν. «Αν οι Βρετανοί ζητούν μια νέα προθεσμία, αυτό μπορεί να είναι μια τεχνική προθεσμία για να εφαρμοστεί η έξοδος, η οποία θα μπορούσε να εξεταστεί από τις Βρυξέλλες και τους 27», τόνισε.

«Αν μια πρόσθετη προθεσμία είχε ζητηθεί, θα έπρεπε τότε να μας εξηγήσουν για ποιον λόγο. Δεν μπορεί να είναι για την επαναδιαπραγμάτευση μιας συμφωνίας που διαπραγματευτήκαμε επί πολλούς μήνες και για την οποία είπαμε ότι δεν ήταν επαναδιαπραγματεύσιμη» προειδοποίησε.

«Η λύση στο σημερινό αδιέξοδο βρίσκεται στο Λονδίνο και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να προχωρά. Οι ευρωπαίοι πολίτες στις άλλες 27 χώρες αποφάσισαν να μείνουν στην Ευρώπη και να προχωρήσουν. Δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο γιατί ο κόσμος δεν περιμένει», είπε ο Γάλλος πρόεδρος. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 20:31

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει