Μαυροβούνιο: Σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 09:45

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς, ζήτησε από τους υπουργούς και τους επικεφαλής των θεσμικών φορέων να προετοιμάσουν ένα σχέδιο για τη χαλάρωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν στη χώρα, με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή σήμερα και περιλαμβάνει διάφορα στάδια χαλάρωσης των περιορισμών για τις επόμενες 45 ημέρες.

«Κάθε επόμενο στάδιο θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητά μας να διατηρήσουμε τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται για τον περιορισμό της επιδημίας. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική μας ανάκαμψη», τόνισε -σε ανάρτησή του στο Twitter- ο κ. Μάρκοβιτς.

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση και ο εθνικός συντονιστικός φορέας για την αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών κάνουν ό,τι μπορούν σταδιακά και με αποφασιστικότητα, για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες τις επόμενες εβδομάδες ώστε να “απεγκλωβιστεί” το επιχειρηματικό και δημιουργικό δυναμικό των πολιτών».

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο ανήλθε σε 312 και των θυμάτων σε πέντε. Ογδόντα οκτώ άτομα που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, έχουν αναρρώσει.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 09:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει