Μαχητικά του NATO αναχαίτισαν στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας πάνω από τη ΒαλτικήΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023, 09:08

Γερμανικά και Bρετανικά καταδιωκτικά αναχαίτισαν τρία ρωσικά αεροσκάφη, ανάμεσά τους αεροσκάφος αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς πέταγαν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία.

Τα τρία αεροσκάφη, δύο μαχητικά Σουχόι Su-27 κι ένα αεροσκάφος αναγνώρισης Ιλιούσιν, της σειράς Il-20, είχαν κλειστούς τους πομπούς τους που ενημερώνουν για τη θέση τους. Αναχαιτίστηκαν από καταδιωκτικά Eurofighter των δυο κρατών μελών του NATO.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία δεν διαθέτουν δικούς στους στόλους καταδιωκτικών· ο Οργανισμός του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού εγγυάται την ασφάλεια του εναέριου χώρου των τριών άλλοτε σοβιετικών δημοκρατιών, οι οποίες συνορεύουν με τη Ρωσία, αφότου έγιναν μέλη του το 2004.

Στις αρχές του Απριλίου, έπειτα από οκτώ μήνες, ο Γερμανικός στρατός παρέδωσε την εναλλασσόμενη διοίκηση της αποστολής αυτής στον Βρετανικό στρατό. Πάντως η Λουφτβάφε –η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία– θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη στη RAF τον υπόλοιπο Απρίλιο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023, 09:08Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει