Μείζονα Μειοψηφία Βόλου προς Αχ. Μπέο για τον χιονιά

Ανακοίνωση Δημοτικών Συμβούλων “Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση των Δημοτικών Συμβούλων της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εάν δεν μπορείς να κάνεις κάτι βρες μια καλή δικαιολογία

Σαν βγεις στον πηγαιμό για Μονακό, φρόντισε να είναι μακρύς ο δρόμος…

Με τη συννεφιά Βόλος, με τον χιονιά Βλαδιβοστόκ και με τις πλημμύρες… Βενετία;

Αυτό δεν είναι Δήμος, είναι ταξίδι εμπειριών, με βάρκα τη τύχη και την ημιμάθεια.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής – Κύριε Δήμαρχε,
Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς μας επιβεβαιώσατε για ακόμη μια φορά ότι και στραβός είναι ο γιαλός αλλά και στραβά αρμενίζετε. Ο καλός καπετάνιος λένε στην φουρτούνα φαίνεται. Θα θυμίζαμε πολλά ρητά, για την διαχείριση του χιονιά στο Βόλο, μα γνωρίζοντας πλέον ότι τα κείμενα είναι αντιπαθή σε ανθρώπους σαν εσάς που καγχάζουν και κραυγάζουν, θα σας τα <<πούμε>>, χρονιάρες μέρες που είναι, κάπως διαφορετικά απ’ τα συνηθισμένα.

Καλήν εσπέραν λοιπόν άρχοντες του life style, της εικόνας και της φτηνογκλαμουριάς που δεν αφουγκράζονται και δεν συγκινούνται από κανέναν άλλο ήχο παρά μόνο από τον ήχο του ανοίγματος της σαμπάνιας και της οχλοβοής στα Δημοτικά Συμβούλια.

Σήμερα που γράφεται αυτό το κείμενο, ήδη πέρασαν πέντε μέρες από την επέλαση του χιονιά, η πόλη θυμίζει ακόμη βομβαρδισμένο τοπίο. Γειτονιές κλειστές, πανελλαδική πρωτοτυπία ανικανότητας, μαγαζιά νεκρά, παρόλη την εκνευριστική αλλοδαπή μουσική κάλυψη του κέντρου με γοτθικούς χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, παρόλα τα κόκκινα χαλιά και τον μπλε ουρανό, ο Βόλος ασφυκτιά. Η αγορά νέκρωσε στο κρισιμότερο καταναλωτικό διήμερο, χιλιάδες συμπολίτες μας ακόμη ταλαιπωρούνται και από ότι φαίνεται δεν έχει τέλος αυτό το πανηγύρι. Ενώ μας διαβεβαιώνατε πριν λίγες μέρες ότι «η δημοτική αρχή ήταν έτοιμη 100%, να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία.

Οι δρόμοι του Βόλου και των συνοικιών έχουν μετατραπεί σε παγίδες, οδηγώντας αρκετούς συνανθρώπους μας στο νοσοκομείο με κατάγματα. Η ταλαιπωρία ειδικά των μεγαλύτερων σε ηλικία ήταν και είναι άθλος για να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα. Η απίστευτη ανικανότητα της δημοτικής αρχής να προβλέψει, να σχεδιάσει αλλά και να πραγματοποιήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, δεν προκαλεί θυμηδία, αλλά τρόμο για το επόμενο κρίσιμο ζήτημα που θα προκύψει στη πόλη μας. Και τρομοκρατούμαστε ακόμα περισσότερο αναλογιζόμενοι ότι εσείς μπορεί να είσαστε ακόμη επάνω στα εκχιονιστικά, βγάζοντας φωτογραφίες και ως νέος Κολοκοτρώνης θα φωνάζετε στο χιονιά: <<Πίσω ωρέ συστημικό τομάρι>>.

Η προσφιλής σας ποδοσφαιρική τακτική, πετάω την μπάλα στην εξέδρα, πάλι παρούσα, συγκαλύπτει την τσαπατσουλιά και την ανικανότητα, αδειάζοντας με περισσή ευκολία τους άμεσους συνεργάτες σας που να σας θυμίσουμε ήταν της αποκλειστικής επιλογής σας. Δεν έχετε τα μηχανήματα και τις υποδομές, ωραία δικαιολογία, πάντα άλλος φταίει, ποτέ εσείς.

Ποιος αποδυνάμωσε τους δήμους, ξεδόντιασε την αυτοδιοίκηση, μα να σας θυμίσουμε οι πολιτικοί σας φίλοι από την Νέα Δημοκρατία, πρόεδροι ΔΣ και τοπικοί βουλευτές που σας στηρίζουν, βούλιαξαν με τους μνημονιακούς τους νόμους μαζί με την ζωή μας και τους δήμους. Άλλωστε και η «αντισυστημική σας επιλογή» στην ΚΕΔΕ, δείχνει ότι επικροτείτε πολιτικά, αυτό που λούζεστε τώρα, κάτι σαν πολιτικός στρουθοκαμηλισμός, υιοθετήσατε αυτές τις επιλογές, όποτε μάλλον μας εμπαίζετε.

Με έκπληξη διαβάζουμε ότι σας φταίνε τώρα οι τροχονόμοι, οι ταξιτζήδες και οι δημοσιογράφοι… ενώ εσείς είστε νέοι και άπειροι. Έλεος, σας ξαναείπαμε ότι η ζωή δεν είναι θεατρική επιθεώρηση και ευθύνες προκύπτουν ακόμη και για την επιπολαιότητα.

Με ενδιαφέρον ακούμε ότι στο επερχόμενο νέο χιονιά «θα τεθείτε επικεφαλής» μια και είναι και σε σας πλέον γνωστό, ότι η αντιδημαρχία καθαριότητας, που κατά την άποψή σας μόνο αυτή ευθύνεται (sic) αλλά όχι εσείς, είναι μόνο για την μεταφορά μεταχειρισμένων οικοδομικών υλικών. Έτσι σιγά σιγά θα μείνετε μόνο με τον Νικόλα το ρομποτάκι.

Η πόλη δεν θα αντέξει άλλους ερασιτεχνισμούς και τέτοια εγκληματική προχειρότητα. Ας ανασκουμπωθούν λοιπόν όλοι, γιατί οι συμπολίτες (ημών και υμών συμπεριλαμβανομένων) πρέπει να αντιληφθούν ότι τα λαμπάκια είναι εντύπωση της μιας βραδιάς και αλλοίμονο, <<δυστυχώς>> πάντα θα ξημερώνει. Και στο φως της ημέρας, η πραγματικότητα είναι πάντα αμείλικτη και σκληρή. Έτσι κι αλλιώς πάντα θα <<φυσάει στα σταυροδρόμια του κόσμου>> όπως έγραψε κι ο ποιητής.

Αυτό δεν είναι Δήμος, είναι ταξίδι εμπειριών, με βάρκα τη τύχη και την ημιμάθεια.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου των Δρόμων συνεργασίας, ανατροπής και αλληλεγγύης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει