«Μείζον θέμα η εξυγίανση και η διαφάνεια στο συνδικαλιστικό κίνημα»


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 14:41

«Μείζον θέμα, αλλά ταυτόχρονα και πρόκληση είναι η εξυγίανση και η διαφάνεια στο συνδικαλιστικό κίνημα» δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, μιλώντας στο 37ο συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

«Επιθυμούμε να γίνει ένα ηλεκτρονικό συνδικαλιστικό βιβλιάριο, όπου κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Να δούμε ποιος είναι ο πραγματικός εκπρόσωπος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των δυνάμεων της εργασίας. Σας διαβεβαιώνω ότι από συζητήσεις που έχω κάνει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, τεχνολογικά η Ελλάδα είναι έτοιμη να το κάνει» διευκρίνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, είπε ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα προγραμματικό συνέδριο, όπου θα γίνει ανταλλαγή επιχειρημάτων, θέσεων και ιδεών. «Σε αυτό το πεδίο, θα αναμετρηθούμε και όχι στο πεδίο των συσχετισμών και των χειροδικιών» σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επισημαίνοντας: «Δεν είμαστε οι άνθρωποι της βίας, δεν είμαστε οι άνθρωποι των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής. Οι βιαιότητες που όλοι είδαν έφεραν τα ΜΑΤ εδώ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι στο συνέδριο συμμετέχει μία πολύ ισχυρή επιτροπή από άποψη προσωπικοτήτων από τα ευρωπαϊκά και τα διεθνή συνδικάτα και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας. Όπως ανέφερε, πρόκειται για μία πενταμελή επιτροπή παρατηρητών, που παρακολουθεί τις διαδικασίες εκλογής οργάνων.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννημάτα, ο εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτης Βαρδάκης και ο Γιάννης Τσιτούρης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, αρμόδιος για τα εργασιακά. Από το Κίνημα Αλλαγής παρευρέθηκαν επίσης ο γραμματέας του Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 14:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει