Μείωση θανάτων και κρουσμάτων μετά από 4 εβδομάδες καραντίνα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 04:42

Οι αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία της Αυστραλίας με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό, που έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το λεγόμενο δεύτερο κύμα μοιάζει να αποδυναμώνεται.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της πολιτείας, πέντε άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, ο χαμηλότερος αριθμός από τη 15η Αυγούστου.

Παράλληλα, 70 άνθρωποι διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό των τελευταίων επτά εβδομάδων.

Η μείωση των αριθμών των θανάτων και των μολύνσεων καταγράφεται καθώς η Μελβούρνη, η πρωτεύουσα της πολιτείας, εισήλθε στην τέταρτη εβδομάδα από τις έξι του lockdown που επιβλήθηκε. Οι αρχές έχουν συστήσει στους κατοίκους περιορισμό στα σπίτια τους, επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και έκλεισαν μεγάλους τομείς της οικονομίας.

Η Αυστραλία συνολικά έχει καταγράψει 657 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και σχεδόν 26.000 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, απολογισμό συγκριτικά πολύ χαμηλότερο από εκείνους άλλων οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών. Όμως, μολονότι η χώρα μπόρεσε να αποφύγει να θρηνήσει υψηλό αριθμό θυμάτων, τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν κατάφεραν σημαντικό πλήγμα στην οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 04:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει