Μεγάλη αύξηση στα περιστατικά Covid-19 στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021, 08:25

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Νέα Νότια Ουαλία αυξήθηκαν κατά 919 τις προηγούμενες 24 ώρες καταρρίπτοντας ρεκόρ και μέρος του συστήματος υγείας είναι πλέον αντιμέτωπο με «οξεία πίεση», τόνισαν αξιωματούχοι σήμερα, καλώντας ξανά να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός για την COVID-19 ώστε να μειωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Παρ΄ ότι η πολιτεία βρίσκεται σε lockdown επί δύο μήνες, η εξάπλωση της πολύ πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα επιταχύνεται και τα περιστατικά Covid-19 πλησίασαν τα 1.000 σε εθνική κλίμακα. Συνολικά 113 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων της Νέας Νότιας Ουαλίας, ενώ εξ αυτών 98 είναι ανεμβολίαστοι.

«Αυτό υπογραμμίζει (…) το γεγονός ότι ο εμβολιασμός είναι κλειδί. Πρέπει να αυξήσουμε τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης» επέμεινε ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της πολιτείας ο Κέρι Τσαντ.

Η Αυστραλία δυσκολεύεται να ελέγξει το λεγόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, παρόλο που ο μισός και πλέον από τον πληθυσμό (25 εκατ.) βρίσκεται υπό lockdown, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης. Οι αρχές προσπαθούν να επιταχύνουν την αρχικά αργόσυρτη εκστρατεία εμβολιασμού.

Περίπου το 31% των Αυστραλών άνω των 16 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ το 54% έχει λάβει μία δόση.

«Έχουμε ήδη τονίσει ότι ο σημαντικότερος αριθμός όσο θα προχωράμε θα είναι το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί – αυτό συνεχίζει να ισχύει» τόνισε η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, η πολιτειακή πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μέρος του συστήματος των νοσοκομείων αντιμετωπίζει οξεία πίεση (…) το 80% των κρουσμάτων εντοπίζεται στην ίδια περιοχή» πρόσθεσε και διευκρίνισε πως αναφέρεται στα νοτιοδυτικά προάστια του Σίδνεϊ.

Η έξαρση των μολύνσεων σημειώνεται την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Σκοτ Μόρισον πιέζει τις πολιτειακές αρχές να τηρήσουν το σχέδιο ανοίγματος τεσσάρων φάσεων, που συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα. Ωστόσο κάποιες από τις πολιτείες εισηγούνται να καθυστερήσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω της κατάστασης στο Σίδνεϊ.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Τζος Φράιντενμπεργκ προειδοποίησε χθες ότι τα δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης πιθανόν θα αρθούν όταν το ποσοστό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί φτάσει το 70-80% του πληθυσμού, ακόμα κι αν κάποιες πολιτειακές κυβερνήσεις επιλέξουν να συνεχίσουν να επιβάλλουν μέτρα και να κλείνουν τα εσωτερικά σύνορα. Κανένας από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων «δεν μπορεί να περιμένει ούτε τη μισή βοήθεια» όταν η χώρα φθάσει σε αυτό το στάδιο της εκστρατείας ανοσοποίησης, διεμήνυσε ο κ. Φράιντενμπεργκ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Seven News.

Στη Βικτόρια, τα κρούσματα μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στα 45, από 50 το προηγούμενο 24ωρο. Οι αρχές προσπαθούν να επιταχύνουν τον εμβολιασμό επιτρέποντας από σήμερα σε όλους τους κατοίκους άνω των 16 να κλείσουν ραντεβού.

Παρά τα τρέχοντα ξεσπάσματα, που αποδίδονται στην παραλλαγή Δέλτα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Αυστραλία παραμένει συγκριτικά χαμηλός, με 986 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 46.000 περιστατικών μόλυνσης του SARS-CoV-2. Οι θάνατοι αφότου εκδηλώθηκαν τα νέα ξεσπάσματα το καλοκαίρι έχουν φθάσει πλέον τους 76.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει