Μεγαλειώδης και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Βόλο (Video)

Η μεγαλύτερη των τελευταίων 4 χρόνων

Εντυπωσιακή σε όγκο και μαζικότητα ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Βόλο. Με βάση τις εκτιμήσεις ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων 4 χρόνων, με εκατοντάδες εργάτες από τις βιομηχανίες, νέους, συνταξιούχους και γυναίκες. Κυριολεκτικά η πόλη βούλιαξε από την πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Λάζαρος Τσελεπής, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Κοκα – Κόλα, ο οποίος αναφέρθηκε στην απαράδεκτη απόφαση της εταιρίας να κλείσει το εργοστάσιο στο Βόλο και να πετάξει στο δρόμο τους εργάτες. Δήλωσε ότι οι εργάτες του εργοστασίου δεν πρόκειται να επιτρέψουν αυτή την εξέλιξη, ότι από χθες έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου και κάλεσε σε στήριξη του αγώνα τους. Εξέφρασε την αποφασιστικότητα των συναδέλφων στο εργοστάσιο, τονίζοντας ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της λεγόμενης ανάπτυξης για την οποία μιλάνε η κυβέρνηση και το κεφάλαιο.

Στη συνέχεια έγιναν ομιλίες από τους Μαμούχα Μαρία επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου και μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΥ, Δέσποινα Παληά μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ και του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και η κεντρική ομιλία έγινε από τον Κώστα Στεργίου, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

Στην ομιλία του ο Κ. Στεργίου, κάλεσε εκ μέρους του ΠΑΜΕ σε νέα απεργιακή συγκέντρωση την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση τα νέα μέτρα και τόνισε ότι μέχρι τότε πρέπει να ενταθεί η δράση των σωματείων, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών επιτροπών ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε λαϊκές οικογένειες, για τη στήριξη των ανέργων και να παρθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και οργάνωσης ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. Κάλεσε σε στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της Κόκα – κόλα, αλλά και της ΒΙΣ και των Καθαριστριών των σχολικών κτιρίων. Τέλος κάλεσε στον επόμενο αγωνιστικό σταθμό, τη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Τέλος στη συγκέντρωση διαβάστηκε ανακοίνωση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ για τις διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που προχωρά η ΔΕΗ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Σε δεκάδες χιλιάδες διακοπές ρεύματος λόγω χρεών προχώρησε το τελευταίο διάστημα ο Διαχειριστής του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας ύστερα από εντολές της ΔΕΗ, κλιμακώνοντας την επίθεση στα λαϊκά στρώματα, τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Καταγγέλλουμε την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι εκείνοι που χρωστάνε τη ΔΕΗ είναι μπαταχτσήδες. Ξεδιάντροπα λένε ότι έχουν βίλες όσοι χρωστάνε πάνω από 1000 ευρώ στο λογαριασμό τους, την ίδια στιγμή που μια οικογένεια που μένει 2 – 3 λογαριασμούς πίσω στην πληρωμή της ΔΕΗ, με τα πάμπολλα χαράτσια που περιέχουν τα τιμολόγιά της, το χρέος της θα ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ.

Μαζί με αυτήν την κυβερνητική προπαγάνδα και τις διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά η κυβέρνηση κρατάει σε ασυλία τις μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον τους υπόσχεται φτηνό ρεύμα που θα το φορτωθεί στις πλάτες του ο λαός.

Απαιτούμε:
· Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά σπίτια.
· Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ και κατάργηση όλων των φόρων στα τιμολόγια,
· Απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και επανασύνδεσή της στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν

Καλούμε κάθε λαϊκή οικογένεια που αντιμετωπίζει πρόβλημα να έρθει σε επαφή με τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, ώστε να υπάρχει άμεση κινητοποίηση και να μην διακοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι που δεν μπορεί να πληρώσει.
Κάθε φορέας να βρεθεί δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη, να ψάξει τους συναδέλφους εργαζόμενους και άνεργους που έχουν πρόβλημα και να σταθεί έμπρακτα δίπλα τους.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις ομιλίες:

Μαμούχα Μαρία επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου και μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΥ

Συνάδελφε Αγρότη – Κτηνοτρόφε, Εργαζόμενε, Μικρομεσαίοι της πόλης, Νέοι και Νέες. Γυναίκες

Το μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στηρίζεται από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ είναι νέα μαχαιριά σε βάρος μας.

Αύξησαν το ΦΠΑ στο 23% στα μέσα και εφόδια, σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες. Αυξάνουν το κόστος παραγωγής αλλά και αδειάζουν το πορτοφόλι μας. Άνοιξαν το δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και χωραφιών.
Η φοροληστεία θα φθάσει στα 26 έως 29% φόρος και 100% προκαταβολή από 13% φόρος και 27,5% που είναι σήμερα από το πρώτο ευρώ, ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ (εναρμόνιση με ΙΚΑ), η κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, η φορολόγηση στο σύνολο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων.
Όλα τα παραπάνω, θα οδηγήσουν, μαζί με την ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις μέχρι και 50% ως το 2019, στο βίαιο και γρήγορο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, στη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών. Στέλνουν εμάς και τις οικογένειές μας στις στρατιές των ήδη 1.500.000 ανέργων.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση λένε ψέματα πως θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, στόχος των μνημονίων είναι το ξεζούμισμα του λαού για ανάκαμψη της κερδοφορίας των βιομηχάνων, εξαγωγέων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών.

Η ΠΑΣΥ, οι αγωνιστικές Ομοσπονδίες, οι Αγροτικοί Σύλλογοι, οι Επιτροπές Αγώνα σε καλούν να πάρεις την υπόθεση της επιβίωσής σου στα χέρια σου! Κερδίσαμε με αγώνες, με μπλόκα, με μαζική συμμετοχή και λαϊκή αλληλεγγύη, αυτή την επιλογή έχουμε.

Μόνο στη δική μας δύναμη στην οργάνωσή μας, μπορούμε να στηριζόμαστε.

Καμία εμπιστοσύνη στους αγροτοσυνδικαλιστές του ευρωμονόδρομου, στους αγροτοσυνεταιριστές των Ενώσεων και της ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι σταθερά απέναντί σου, γιατί είναι με την ΚΑΠ και την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, ζητούν αναδιαρθρώσεις στον αγροτικό τομέα, όπως και ο ΣΕΒ για να περάσουν στη δική τους τσέπη επιπλέον επιδοτήσεις και νέα κέρδη.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!
· Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.
· Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
· Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
· Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την και άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους.
· Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 €.
· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.
· Καμιά διακοπή ρεύματος, (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.α., ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες και πυρκαγιές.
· Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να «παγώσουν» τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και κούρεμα 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 € προς τις τράπεζες που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα.

Προχωράμε σε κοινή δράση με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ,
τη νεολαία με το ΜΑΣ.

Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είναι και αυτοί θύματα των μνημονίων και των ίδιων πολιτικών. Έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο.

Όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία.

Οργανωμένοι ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και την εξουσία τους που μας εξοντώνουν, αντιστεκόμαστε στην εκμετάλλευση και την καταστροφή.

Δέσποινα Παληά μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ και του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου

Την ώρα που καταφθάνουν τα νέα υπέρογκα χαράτσια, ετοιμάζονται και έρχονται για ψήφιση μέσα στο Νοέμβρη οι νέοι νόμοι για το ασφαλιστικό, για τα κόκκινα δάνεια καιν για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που προβλέπει το νέο μνημόνιο. Ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Η νέα κυβέρνηση έχει αναλάβει την βρώμικη δουλιά που δεν τελείωσαν οι προηγούμενοι προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιο σκληρές κατευθύνσεις της ΕΕ και οι απαιτήσεις των μονοπωλίων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων. Στήριγμα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ που τώρα το παίζουν πως διαφωνούν, είναι όμως οι ίδιοι που ψήφισαν το μνημόνιο και πιέζουν για ακόμη πιο γρήγορη υλοποίηση των μέτρων. Απευθυνόμαστε στον συνάδελφο που με κόπο και ιδρώτα προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την επιχείρησή του, σε αυτόν που βρίσκεται σε αδιέξοδο για τα χρέη του που έχουν γιγαντωθεί, στον άνεργο που χρωστά στο ταμείο και τις τράπεζες.

Εμείς συνάδελφοι είμαστε αποφασισμένοι να μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, να υψώσουμε τείχος αντίστασης στον πόλεμο που μας κήρυξαν.

Κώστας Στεργίου, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»

Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι και συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες, εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας χαιρετίζουμε την σημερινή μας απεργιακή συγκέντρωση, και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε σήμερα στο κάλεσμά μας, κόντρα στους εκβιασμούς κυβέρνησης, εργοδοτών, Ε.Ε, στον φόβο και την μοιρολατρία, δίνοντας έτσι ενιαία αγωνιστική απάντηση στην βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, κεφαλαίου, που τσακίζει τη ζωή μας για χάρη της πλουτοκρατίας.

Θέλουμε να καταγγείλουμε την απόφαση της πολυεθνικής Κόκα Κόλα να κλείσει αιφνιδιαστικά το εργοστάσιο στο Βόλο πετώντας στο δρόμο 150 εργάτες. Το κλείσιμο του εργοστασίου γίνεται για να αυγατίσει τα κέρδη της η συγκεκριμένη πολυεθνική. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις αποφάσεις του σωματείου και των εργαζομένων για να μην κλείσει το εργοστάσιο.

Στεκόμαστε ταξικά αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν οι εργάτες στην βιομηχανία ΒΙΣ του ομίλου Φιλίππου προκειμένου να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι και να σταματήσουν οι απολύσεις.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την περικοπή 10% στους μισθούς των καθαριστριών των σχολικών κτιρίων αλλά και την δημοτική αρχή Μπέου η οποία με μιας έτρεξε να την υλοποιήσει.

Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα την δημοτική αρχή Μπέου η οποία με χυδαία φρασεολογία επιτίθεται στο σωματείο καθαριστριών και στο ΠΑΜΕ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Εμείς είμαστε στο απέναντι χαράκωμα από την κυβέρνηση που συνεχίζει την βάρβαρη πολιτική των προηγούμενων και την πλουτοκρατία που υπηρετεί. Στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, βρίσκεται και η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους να πάνε εκεί για να στηρίξουν την κυβέρνηση που μας τσακίζει.

Να τι κίνημα θέλουν, να για ποια ενότητα μιλούν. Η κυβέρνηση είναι εχθρός μας, όπως και οι προηγούμενες και δεν πρόκειται να έχει από μας καμία ανοχή, καμία συναίνεση. Εμείς αξιώνουμε τώρα:
· Να σταματήσει τώρα η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!
· Να μπει τέρμα στην άγρια φοροληστεία! Κανένα σπίτι, μικρομάγαζο, μικροχώραφο, στα χέρια τραπεζίτη! Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκό νοικοκυριό.
· Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους!
· Όχι στην απλήρωτη και εκ’ περιτροπής εργασία, στις μειώσεις μισθών και τις ατομικές συμβάσεις. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, χωρίς Σ.Σ.Ε και ανασφάλιστος. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του 2009!
· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
· Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, καμία συμμετοχή της χώρας μας, απομάκρυνση των ξένων βάσεων και από το ΝΑΤΟ. Στήριξη στους πρόσφυγες, όχι σε πνιγμούς και κέντρα φυλακές. Κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν και της Frontex.

Το δικαίωμα στην σύνταξη, στην υγεία και την πρόνοια, στην προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, της μητρότητας, των αναπήρων, από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες, δεν είναι χάρισμα καμιάς κυβέρνησης, κανενός καπιταλιστή.

Όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές! Να μην τους επιτρέψουμε να τα ισοπεδώσουν.

Η ταξική ενότητα των εργαζομένων, οικοδομείται μόνο στη βάση της αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο, την Ε.Ε, τις κυβερνήσεις και το κράτος του.

Δεν μπορεί να γίνει με τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, που ταυτίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, που μιλούν για εθνική συνεννόηση, που βάζουν τις δεσμεύσεις της Ε.Ε πάνω από την επιβίωση των εργαζόμενων. Αυτοί είναι στην αντίθετη όχθη, όσο και αν προσπαθούν να κρυφθούν.

Αυτοί έχουν μεγάλη ευθύνη που το εργατικό κίνημα βρέθηκε απροετοίμαστο απέναντι στην κρίση, αλλά και για απώλειες δικαιωμάτων. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, ο παλιός (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) αλλά και ο νέος (ΜΕΤΑ) σε πολλές ΟΜ, Ε.Κ και σωματεία, όχι μόνο δεν οργάνωσε την απάντηση των εργαζομένων, αλλά έριξε νερό στο μύλο της εκμετάλλευσης. Μέσα στην κρίση έβαλαν την υπογραφή στον άθλιο μισθό των 586 και 511 ευρώ για τους νέους, σε ΣΣΕ με μειώσεις, στο πάγωμα 3ετιων, στην ευέλικτη απασχόληση.

Η σημερινή απεργία και η συγκέντρωσή μας, είναι η αρχή νέων ταξικών αγώνων, για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε την βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας, προκειμένου να σώσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Εμείς οι εργαζόμενοι, μόνο μια διέξοδο και ελπίδα έχουμε. Να ξεσηκωθούμε οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας, για να μείνουν οι νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές στα χαρτιά, για να διεκδικήσουμε την κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης, αλλά και την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας.

Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, το αμέσως επόμενο διάστημα σε πανελλαδικό, τοπικό, κλαδικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Να ετοιμαζόμαστε για νέα πανεργατική απεργία όταν η κυβέρνηση πάει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, δυναμώνουμε τις δράσεις μας για την ανεργία, την υγεία, ενάντια στις διακοπές ρεύματος, στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών και κάθε άλλο πρόβλημα. Μπορούμε να τους νικήσουμε αν όλοι μπούμε οργανωμένα στον ταξικό αγώνα και σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ.

Δίνουμε μαζικά το παρών στη συγκέντρωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 18:30 στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Διαβάστε περισσότερα:

“Βούλιαξαν” τις πλατείες και τους δρόμους του Βόλου (Video)

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ: Τί ζητούν οι Βολιώτες μαθητές από τον Αλέξη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει