Μειώθηκαν οι πωλήσεις λιανικής τον Σεπτέμβριο


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, 12:36

Μειώθηκαν οι πωλήσεις λιανικής στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, παρέχοντας ένα νέο σημάδι ότι η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης έχει επιβραδυνθεί, καθώς τα νέα κρούσματα του κορονοϊού έχουν αυξηθεί.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι οι όγκοι των πωλήσεων λιανικής ήταν 2% χαμηλότερα από ό,τι τον Αύγουστο, που αποτελεί μεγαλύτερη πτώση από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Ωστόσο, οι πωλήσεις παρέμειναν υψηλότερες από ό,τι ήταν τον Φεβρουάριο, τον μήνα πριν από την πανδημία και την εισαγωγή lockdowns.

Η ισχύς των πωλήσεων λιανικής τους τελευταίους μήνες αντανακλά το μέγεθος της στήριξης που δίνεται από κυβερνήσεις σε νοικοκυριά κατά τη διάρκεια μιας περιόδου όπου οι ευκαιρίες για εργασία έχουν μειωθεί.

Τα νοικοκυριά επίσης φαίνεται να έχουν αλλάξει μέρος των δαπανών που συνήθως θα πήγαιναν σε υπηρεσίες όπως μπαρ, εστιατόρια και ψυχαγωγία σε αγαθά, και ιδιαίτερα διαρκή.

Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 2,2%, ενώ οι δαπάνες σε καταστήματα ηλεκτρονικών αγαθών και επίπλων, ήταν 10% υψηλότερες.

Ωστόσο, η πτώση του Σεπτεμβρίου στις πωλήσεις, υποδηλώνει ότι αυτές οι δαπάνες μπορεί να έχουν φτάσει στο όριό τους, ενώ οι καταναλωτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την περίοδο στα οικονομικά τους, μιας παρατεταμένης περιόδου shutdowns.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, 12:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει