Μεσσηνία: Έβγαλε τη νεκρή από τον τάφο για να ψάξει για χρυσαφικά

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 21χρονος Ρομά ο οποίος ομολόγησε ότι προ ημερών βεβήλωσε τάφους στο νεκροταφείο Πλατέος Μεσσηνίας και ξέθαψε το πτώμα μιας γυναίκας, ψάχνοντας για χρυσαφικά.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, μετά την απολογία του το Σάββατο για σειρά κλοπών στη Μεσσηνία, ομολόγησε τις πράξεις του στο νεκροταφείο και την εκκλησία του χωριού. Πλέον έχει οδηγηθεί στις φυλακές, μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να κριθεί προφυλακιστέος.

Βεβήλωσε τάφους

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι στις 16 Δεκεμβρίου στο κοιμητήριο στο Πλατύ βρίσκεται έξω από το χωριό. Ο κοινοτικός σύμβουλος της περιοχής που έφθασε στο κοιμητήριο, σύμφωνα με το tharrosnews.gr, βρέθηκε μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα: Αντίκρισε τη σορό μιας γυναίκας που είχαν ξεθάψει άγνωστοι. Την είχαν βγάλει από τον τάφο και την είχαν εναποθέσει σε καθιστή θέση. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι είχαν προκαλέσει εκτεταμένες φθορές σε άλλα έξι μνημεία, ενώ σε ένα από αυτά (που χρησιμοποιούνταν ως οστεοφυλάκιο) οι φθορές είχαν φτάσει μέχρι τα οστά που φυλάσσονταν.

Επίσης, οι δράστες είχαν μπει στην εκκλησία και είχαν πετάξει μια εικόνα στο έδαφος, είχαν μετακινήσει βίαια το μανουάλι με τα κεριά και είχαν ανακατέψει την Αγία Τράπεζα.

Έψαχνε δαχτυλίδια

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας δε σταμάτησε όλο αυτό το διάστημα να ερευνά την υπόθεση, μέχρι που όλα τα στοιχεία οδήγησαν στον 21χρονο, ο οποίος μόλις είχε πέσει στα χέρια τους για τη διάπραξη 13 κλοπών.

Όπως αποδείχθηκε, πήγε στο νεκροταφείο μαζί με δύο αδέλφια Ρομά, 16 και 12 ετών, όπως και άλλον έναν 12χρονο.

Ο τάφος της γυναίκας ήταν ο πρώτος που βρήκε μπροστά του, τον οποίο έσπασε και, όπως είπε ο ίδιος, έβγαλε τη σορό προκειμένου να ψάξει από κάτω για δαχτυλίδια ή άλλα χρυσαφικά.

Οι 12χρονοι, όταν τον είδαν να βγάζει τη σορό, τρομοκρατήθηκαν και έφυγαν, ενώ ο 16χρονος παρέμεινε.

Αρχικά ο 21χρονος αρνήθηκε τη βεβήλωση των τάφων και την προσβολή νεκρού στο κοιμητήριο του Πλατέος, αλλά τελικά ομολόγησε, λέγοντας πως έσπασε τους τάφους για να βρει χρυσαφικά.

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει