Μετά τη «νοθεία» στις αμερικανικές εκλογές οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον σε θέση να επικρίνουν άλλες χώρες


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020, 03:13

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στη Βουδαπέστη μιλούσαν την Παρασκευή για «νοθεία» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ, του «φίλου της Ουγγαρίας», όπως τον αποκαλεί ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

«Τεράστια ένταση στην Αμερική μετά τις πολλές ενδείξεις νοθείας», γράφει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Origo.hu.

Ο Όρμπαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στο δημόσιο ραδιόφωνο, υποστήριξε ότι «μετά από αυτές τις εκλογές» οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον σε θέση «να επικρίνουν άλλες χώρες».

Από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία ο Τραμπ, οι διμερείς και οικονομικές σχέσεις της Ουγγαρίας και των ΗΠΑ ήταν «στο καλύτερο σημείο τους» και «ανέκαθεν ήμουν στο πλευρό του προέδρου Τραμπ», υπενθύμισε επίσης.

Το 2016 ο Όρμπαν ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που στήριξε την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ. Του εξέφρασε ξανά τη στήριξή του αυτόν τον Σεπτέμβριο. Πέρσι, όταν επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον, ο Τραμπ είπε ότι ο Όρμπαν είναι ένας ηγέτης «σεβαστός σε όλη την Ευρώπη».

Τον περασμένο μήνα, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Ουγγαρία, κατηγόρησε τον Τραμπ ότι «αγκαλιάζει όλα τα καθάρματα του κόσμου».

Την εποχή που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ο Βίκτορ Όρμπαν κατηγορείτο συχνά για τις επιθέσεις του στην ελευθερία του Τύπου, της δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των πολιτών. Σε ορισμένους Ούγγρους αξιωματούχους απαγορεύτηκε η είσοδος στο έδαφος των ΗΠΑ, με την κατηγορία της διαφθοράς.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020, 03:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει