Μετά τον ισχυρότατο σεισμό, χτύπησε και τσουνάμι στο Palu της ΙνδονησίαςMετά τον σεισμό των 7,5 ρίχτερ και τους συνεχείς μετασεισμούς, η περιοχή της Ινδονησίας πλήγηκε και από τσουνάμι, το οποίο προκάλεσε νέες καταστροφές και πανικό. 

Δείτε τα βίντεο, τα οποία περιγράφουν την κατάσταση και δείχνουν τους ανθρώπους πώς επιχειρούν να διασώσουν τους εαυτούς και τις περιούσιες τους. 

Oι πρώτες πληροφορίες, μετά την ισχυρότατη σεισμική δόνηση των 7,5 ρίχτερ, αναφέρουν πως οι επικοινωνίες με την περιοχή του Palu έχoυν διακοπεί, ενώ έχουν σχηματιστεί ουρές με τροχοφόρα πάσης φύσεως, με τους κατοίκους να προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις περιοχές που βρίσκονται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συνολική επίσημη αναφορά για θύματα και ζημιές από την κεντρική υπηρεσία φυσικών καταστροφών Ινδονησίας, όμως, επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν δημόσιες επικοινωνίες, οι πληροφορίες από την πληγείσα περιοχή διοχετεύονται μέσω facebook.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, αγνοούνται δεκάδες οικογένειες.  Οι επίσημες αναφορές μέχρι στιγμής κάνουν αναφορά για έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες, αλλά προφανώς και από τις εικόνες, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ο απολογισμός αυτός δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, 18:35

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει