Μετά το Πάσχα αρχίζει ο εμβολιασμός από οικογενειακούς γιατρούςΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 14:30

Περίπου 940.000 δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 θα παραλάβουν την επόμενη εβδομάδα 35.000 οικογενειακοί γιατροί, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και διαβεβαίωσε ότι από το τέλος του μήνα στα ιατρεία θα γίνονται περισσότεροι από τρία εκατομμύρια εμβολιασμοί την εβδομάδα.

«Δεν πρόκειται ακόμη για μεγάλο βήμα, αλλά είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε ο κ. Σπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι με την ένταξη και των οικογενειακών γιατρών στη διαδικασία εμβολιασμού «θα εμβολιαστούμε περισσότεροι και συντομότερα».

Όπως εξήγησε ο υπουργός, από την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν διαδοχικά εμβόλια της BioNTech/Pfizer, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson. Τo εμβόλιo της Moderna, διευκρίνισε, θα χορηγείται προς το παρόν μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς θεωρείται ασφαλέστερο να αποφεύγεται η δεύτερη μεταφορά του. Επιπλέον το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγείται σε άτομα κάτω των 60 ετών στα ιδιωτικά ιατρεία, παρά μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα και στα νοσοκομεία. Παρά τη γενική οδηγία να μη χορηγείται σε άτομα κάτω των 60 ετών, όποιος επιθυμεί έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα παραγωγής που ανακοίνωσε η Johnson & Johnson, ο κ. Σπαν διαβεβαίωσε ότι δεν αναμένεται να επηρεάσουν το πρόγραμμα εμβολιασμών στη Γερμανία, καθώς αφορούν εργοστάσια που δεν πραγματοποιούν αποστολές στην Ευρώπη.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 14:52Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει