Μετανάστες ντύθηκαν… θάμνοι για να περάσουν από το Μεξικό στις ΗΠΑΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022, 06:15

Τρεις παράνομοι μετανάστες, επιχείρησαν να περάσουν από το Μεξικό στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ένα ιδιαίτερα ευφάνταστο καμουφλάζ, προκειμένου να ξεγελάσουν τις περιπόλους των συνόρων και να πετύχουν τον σκοπό τους.

Πιο συγκεκριμένα, επιχείρησαν να διασχίσουν  την έρημο του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ, καμουφλαρισμένοι ως… θάμνοι, έχοντας ανοιχτά μόνο τα πρόσωπα τους για να βλέπουν.

Ωστόσο η προσπάθεια τους απέτυχε παταγωδώς, αφού εντοπίστηκαν από τους πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης της Συνοριακής Περιπολίας απεικονίζουν τους τρεις άνδρες να φορούν τα αποκαλούμενα κοστούμια καμουφλάζ, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά από κυνηγούς.

Παρά το γεγονός ότι οι μεταμφιέσεις έμοιαζαν αρκετά με θάμνους στην έρημο, τουλάχιστον από μακριά, οι μετανάστες εντοπίστηκαν από τους  έφιππους πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας, κοντά στη Σάντα Τερέζα, στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

 «Οι άνθρωποι που εισέρχονται παράνομα στις ΗΠΑ, χρησιμοποιούν συχνά ασυνήθιστες τακτικές για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψη», έγραψε στο Twitter, η επικεφαλής της περιπολίας των συνόρων των ΗΠΑ, Γκλόρια Τσάβεζ.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022, 06:19

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει