ΜΕΤΑ: Κανένα άλλο εργοστάσιο κλειστό-Κανείς εργαζόμενος βορά στους εργοδότες και στα μνημόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κλιμάκιο του ΜΕΤΑ Ν. Μαγνησίας βρέθηκε τη Πέμπτη 01/10/2015 στο πλευρό των απεργών της ΒΙΣ όπου συζήτησε μαζί τους για την ενδεχόμενη συνέχιση και κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα τους για να μην πεταχτούν στο δρόμο οι 31 εργαζόμενοι από την εργοδοσία Φιλίππου. Το ΜΕΤΑ Ν. Μαγνησίας στέκεται αλληλέγγυο και δίπλα στους απεργούς εργαζομένους και καταγγέλλει τον Όμιλο Φιλίππου στην οποία ανήκει η ΒΙΣ Βόλου για την απόφασή της να κλείσει το τμήμα Χαρτοποιίας της επιχείρησης και να ρίξει στον κυκεώνα της ανεργίας τους 31 εργαζόμενους.

Ο Όμιλος Φιλίππου ξέχασε τις δεσμεύσεις του και απέδειξε ότι οι εργοδότες αυτού του είδους ευαγγέλιο τους είναι μόνο το κέρδος και η εντατικοποίηση της εργασίας .

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση καλούνται σε συσπείρωση με το σωματείο τους και με τις μαζικές συνελεύσεις και τον δίκαιο αγώνα τους να υποχρεώσουν τον όμιλο Φιλίππου να πάρει πίσω τις απολύσεις. 
Νοιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε ότι με ευχολόγια και ψεύτικες υποσχέσεις, “φιλικά” χτυπήματα στην πλάτη και με “συναντήσεις” δεν νικιούνται τα μνημόνια και οι αντεργατικοί τους νόμοι . Η ΒΙΣ δεν κλείνει λόγω της οικονομικής ύφεσης και αδυναμίας διατήρησής της από τον όμιλο Φιλίππου, αλλά γιατί αυτό επιβάλλουν οι αρχές της ανταγωνιστικότητας, της ελεύθερης οικονομίας και της μνημονιακής καπιταλιστικής κερδοφορίας!

Η εργατιά και η κοινωνία της Μαγνησίας έχει ζήσει στο πετσί της το κλείσιμο πολλών εργοστασιακών μονάδων, που παρουσιάζονταν εντέχνως ζημιογόνες, ορισμένες εκ των οποίων όπως η ΚΟΝΤΙ, μεταφέρθηκαν σε πλήρη λειτουργία σε γειτονικές χώρες.

Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι το ΜΕΤΑ Ν. Μαγνησίας είναι στη διάθεση του σωματείου και των εργαζομένων για να στηρίξουμε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποφασίσουν και θα δώσουμε δυναμικό παρόν παντού με αρχή αυτή την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η Τριμερής για τη ΒΙΣ, εκδηλώνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας και καλούμε όλη την κοινωνία και τα σωματεία της Μαγνησίας να σταθούνε αλληλέγγυα δίπλα στους απεργούς της ΒΙΣ και τον δίκαιο αγώνα τους .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει