ΜΕΤΚΑ : Συμβόλαιο 36,5 εκατ. ευρώ για τους Patriot

Σε υπογραφή συμβολαίου ύψους 36,5 εκατ. δολαρίων την κατασκευή σημαντικών συγκροτημάτων των πυραυλικών αντιαεροπορικών αμυντικών συστημάτων Patriot, που προορίζονται για εξαγωγές. Συγκεκριμένα:

Είναι το τρίτο συμβόλαιο για εξαγωγές αμυντικών συγκροτημάτων που αναλαμβάνει η ΜΕΤΚΑ. Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα δύο παρόμοια συμβόλαια, που είχαν συνολική αξία περίπου 50 εκατομμύρια Δολάρια ΗΠΑ, είχαν ανατεθεί στην εταιρεία το 2009, όταν και ξεκίνησε η έναρξη κατασκευής τους.
Με το νέο αυτό συμβόλαιο για Patriot semi-trailers και launcher mechanics, η METKA αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη δυνατότητα και τη τεχνογνωσία που διαθέτει το εργοστάσιο του Βόλου, το οποίο παράγει υψηλής αξίας προϊόντα που απευθύνονται σε τεχνολογικά απαιτητικές, διεθνείς αγορές. Περισσότερα από 95% των προϊόντων που παράγονται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Βόλο προορίζονται για εξαγωγές.
Πελάτης του έργου είναι η ΙNTRACOM Defense Electronics, στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την Raytheon Company. Οι παραδόσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2014.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει