Μεϊκόπουλος: Αιτήματα παράκτιων αλιέων Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, διαβιβάζει, ως αναφορά, Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου με αλιευτική δραστηριότητα, στην οποία παρατίθενται μια σειρά από αιτήματα σχετικά με την στήριξη του επαγγέλματος των παράκτιων αλιέων, που απειλείται με εξαφάνιση λόγω της αύξησης του κόστους της επαγγελματικής αλιείας και των μεγάλων ασφαλιστικών εισφορών.

Μεταξύ άλλων, ζητούν την ασφαλιστική κάλυψη των μελών της οικογένειάς τους και η ασφάλισή τους στον ΟΓΑ για το σκάφος τους να ισχύει και για τα χρονικά διαστήματα που απασχολούνται σε άλλα σκάφη, την καταβολή αποζημιώσεων στους αλιείς λόγω καταστροφών που προκαλούνται στα αλιευτικά εργαλεία από φώκιες και δελφίνια, ή ακόμη την απαλλαγή από την υποχρέωση εγκατάστασης Δορυφορικών Συσκευών Καταγραφής Στίγματος και καταγραφής αλιευτικών δραστηριοτήτων.

Επειδή οι παράκτιοι αλιείς κάνουν πραγματικό αγώνα για να επιβιώσουν κάτω από τις παρούσες συνθήκες μεγάλης συρρίκνωσης της οικονομικής τους δραστηριότητας, παρακαλούνται οι κ. κ. Υπουργοί να εξετάσουν ουσιαστικά τη συνημμένη Επιστολή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει