Μεϊκόπουλος για απεργιακές κινητοποιήσεις

Διαβάστε τη δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με αφορμή την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων με απαρχή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Δευτέρας, 16 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο, στις 11 το πρωί, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η απεργιακή κινητοποίηση των καθηγητών και του υπόλοιπου εκπαιδευτικού κόσμου, ενάντια στις διαθεσιμότητες–απολύσεις και στη δομή του «Νέου» Λυκείου, που αρχίζει τη Δευτέρα στις 16 του μήνα, δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς.

Αγγίζει όλη την κοινωνία και πρωταρχικά τους μαθητές και τους γονείς.

Λιγότεροι καθηγητές με αύξηση της ανεργίας, αλλά και περισσότερες συγχωνεύσεις εκπαιδευτικών δομών με περισσότερους μαθητές στις τάξεις και μεγαλύτερα εμπόδια στη μάθηση και τη γνώση.

Το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε πρόσφατα για το «Νέο» Λύκειο, καταδεικνύει ότι δεν γίνεται προσπάθεια για παροχή επιστημονικής γνώσης σε όλους, αλλά τίθενται ταξικά κριτήρια, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται το Λύκειο σε ένα τεράστιο εξεταστικό κέντρο.

Όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης αντιτίθενται στη φιλοσοφία του Νομοσχεδίου.

Τη Δευτέρα, 16 του Σεπτέμβρη, όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας για να συμπαρασταθούμε στους εκπαιδευτικούς.

Την ίδια αυτή απεργιακή εβδομάδα, με τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, των δασκάλων, των υγειονομικών, των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ και των υπολοίπων εργαζομένων, θα πρέπει να εκφραστεί η αντίθεση όλης της κοινωνίας στη μνημονιακή πολιτική και η αλληλεγγύη των εργαζόμενων.

Η αντίδραση της κοινωνίας προκαλείται από τα οξυμμένα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική του Μνημονίου και δεν υποκινείται από κανέναν. Η κρίση δεν θα ξεπεραστεί έχοντας ενάντια όλη την κοινωνία.

Συμπαρίσταμαι στους αγώνες όλων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που προκαλεί φτωχοποίηση και ανθρωπιστική κρίση.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει