Μεϊκόπουλος για απεργιακές κινητοποιήσεις και ΧΑ

Διαβάστε τη δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, χαρακτηρίστηκε από μαζικότατες συγκεντρώσεις, με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να βρίσκονται στο δρόμο. Αντίστοιχη μαζικότητα είχε και η κινητοποίηση στο Βόλο, στην οποία ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξάνδρος Μεϊκόπουλος, συμμετείχε μέσα από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Τόσο για την απεργιακή κινητοποίηση, όσο και για τη χτεσινή δολοφονία του 34χρονου από μέλος της Χρυσής Αυγής, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η μαζικότητα όλων των κινητοποιήσεων της τρέχουσας βδομάδας στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα πως η ελληνική κοινωνία, στην συντριπτική της πλειοψηφία, δεν αντέχει άλλο τις πολιτικές της καταστροφής και της διάλυσης. Ο ελληνικός λαός, με τους μαζικούς και ενωτικούς τους αγώνες, θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα διώξει τις τρόικες και τους υποτακτικούς τους.

Τα μνημόνια και οι εντολοδόχες κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν έφεραν την ανάπτυξη και το success story που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς, αλλά έχουν οδηγήσει την κοινωνία στην φτώχια, την ανεργία και τη μετανάστευση και τη χώρα στο ξεπούλημα και την υποτέλεια. Η συντριπτική συμμετοχή των δημόσιων υπαλλήλων και των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στη σημερινή απεργία, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από μια άλλη Ελλάδα.

Στην προσπάθεια για πολιτική επιβίωση, ο πάλαι ποτέ δικομματισμός και το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, δημιούργησαν το φαινόμενο Χρυσή Αυγή. Είναι οι ίδιοι που όπλισαν το χέρι του χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι, είναι οι ίδιοι που προωθούν τη θεωρία των δύο άκρων προσπαθώντας να εξισώσουν το ΣΥΡΙΖΑ με τη νεοναζιστική, εγκληματική οργάνωση. Μπορεί η Χρυσή Αυγή να προσπαθεί να παρουσιάσει μια αντισυστημική εικόνα, είναι όμως το ίδιο κόμμα που στήριξε το ξεπούλημα της ΑΤΕ, που στηρίζει επί του πρακτέου την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τα μεροκάματα γης για 10 ευρώ. Είναι η ίδια συμμορία που χτύπησε τα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, που κυκλοφορεί πιστόλια απειλώντας έλληνες και μετανάστες. Είναι αυτή που δολοφόνησε τον αγωνιστή Παύλο Φύσσα.

Ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε είναι συνολικός και δύσκολος. Είναι αγώνας για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη την αναγέννηση του τόπου και τη σωτηρία της κοινωνίας. Για αυτόν τον αγώνα, για αυτό το μεγάλο πολιτικό κίνημα που θα υπηρετήσει τα παραπάνω δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ όλες του τις δυνάμεις και μαζί με τον ελληνικό λαό θα νικήσει”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει