Μεϊκόπουλος για ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την αναφορά του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Θέμα: Σχέδια της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στο επίπεδο της περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μεταβιβάζει ως αναφορά, την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για θέματα που αφορούν την οργάνωση της Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις διαφαινόμενες προτάσεις του Υπουργείου Υγείας.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση οι γιατροί, μέλη του Συλλόγου, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις αλλαγές που επιχειρούνται να προωθηθούν και μάλιστα χωρίς διαβούλευση στην ήδη υποβαθμισμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Οι αλλαγές αυτές, ουσιαστικά διαλύουν τον ήδη ανεπαρκή από την υποχρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ και υπάρχει κίνδυνος για την περαιτέρω υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, αντιτίθεται στο σχέδιο απολύσεων από το ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ Μαγνησίας, που θα μειώσει περαιτέρω, το ήδη ελλειμματικό προσωπικό, γεγονός, που θα υποβαθμίσει την προσφερόμενη περίθαλψη προς τους ασφαλισμένους.

Οι γιατροί με όλη την κοινωνία θα αγωνιστούν, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και θα σταθούν στο πλευρό των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών.

Επισυνάπτεται η απόφαση
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 20/11/2013

Ο καταθέτων βουλευτής

Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει