Μεϊκόπουλος για την μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ από τον Βόλο στην Λάρισα

Στα πληρώματα των ασθενοφόρων και σε άλλες θέσεις το προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ, την ορθολογική μείωση των δαπανών καθώς και την λειτουργία ενός τηλεφωνικού κέντρου σε κάθε παράρτημα ΕΚΑΒ, η διοίκηση του ΕΚΑΒ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μεταφέρει στην Λάρισα το τηλεφωνικό κέντρο του Βόλου, που λειτουργεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εξυπηρετεί την περιοχή της χερσαίας Μαγνησίας και τα νησιά των Β. Σποράδων.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Καρακατσιανόπουλος διαβεβαίωσε τον βουλευτή Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας αναφορικά με την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των κατοίκων του Βόλου, ούτε κατά την διάρκεια μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου αλλά ούτε και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ΟΤΕ για την διασφάλιση της απρόσκοπτης μεταφοράς και εξυπηρέτησης.

Επιπλέον, αναφορικά με το προσωπικό το οποίο απασχολείται ήδη στο τηλεφωνικό κέντρο, ο κ. Καρακατσιανόπουλος ενημέρωσε τον βουλευτή πως δεν υπάρχει πρόθεση να μεταφερθεί στη Λάρισα, ούτε να θιγεί κανένα δικαίωμά τους, καθώς οι υπάλληλοι πρόκειται να ενισχύσουν το πλήρωμα των ασθενοφόρων στον Βόλο ως διασώστες, ειδικότητα με την οποία και είχαν προσληφθεί, όπως τόνισε. Για όσους δε υπαλλήλους του τηλεφωνικού κέντρου τίθεται θέμα υγείας και ακαταλληλότητας να υπηρετήσουν ως διασώστες – πλήρωμα ασθενοφόρου, πρόθεση της διοίκησης του ΕΚΑΒ είναι να αξιοποιηθούν κατάλληλα και σύμφωνα με την νομοθεσία.

Νωρίτερα, στις 17 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας για το ίδιο θέμα, όπου τέθηκαν επί τάπητος οι προβληματισμοί τους, ενόψει της επικείμενης μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου και από την πλευρά τους οι βουλευτές, τους μετέφεραν την πρόθεση τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, να διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των κατοίκων του Ν. Μαγνησίας και να μη θιγούν νόμιμα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει