Μεϊκόπουλος: Για τις απολύσεις συμβασιούχων στα εργοστάσια Χαλυβουργίας του Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη δήλωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/EKM Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου

Για τις απολύσεις συμβασιούχων στα εργοστάσια Χαλυβουργίας του Βόλου

-Από δημοσιεύματα του τύπου και από δηλώσεις του Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων, Θ. Γκλαβίνη, τις γιορτινές μέρες, έγινε γνωστό ότι, η επιχείρηση δεν θα ανανεώσει την σύμβαση στους 40 από τους 52 συνολικά εργαζόμενους συμβασιούχους, οι οποίοι απασχολούνταν, από το 2011 και μετά, στις δύο εργοστασιακές μονάδες στη Μαγνησία.

Δεκάδες εργαζόμενοι τίθενται σε καθεστώς ανεργίας και το μέλλον τους είναι αβέβαιο. Το γεγονός αυτό, προκάλεσε έκπληξη και αβεβαιότητα και στους μόνιμους εργαζόμενους, οι οποίοι, πρόσφατα είχαν έρθει σε αντιπαράθεση με την επιχείρηση και με απόφαση του σωματείου τους, αποδέχτηκαν και νέα προσωρινή παράταση στις μειωμένες αποδοχές τους, όπου ένας από τους λόγους της αποδοχής αυτής ήταν και «η διατήρηση των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων».

Η επιχείρηση με δικαιολογία «το ενεργειακό κόστος» απολύει συμβασιούχους και μειώνει μισθούς στους εργαζόμενους, τονίζοντας, ότι θα ληφθούν ακόμη πιο επώδυνα μέτρα.

Παράλληλα το Σωματείο ζητά να ληφθούν αποφάσεις για το βιομηχανικό ρεύμα με γενναίες μειώσεις προς τις ενεργοβόρες βιομηχανίες και αντιτίθεται στις απολύσεις καταγγέλλοντας την εργοδοσία και την κυβερνητική αδιαφορία.

Συμπαραστέκομαι στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Χαλυβουργία ενάντια στις απολύσεις και στις μειώσεις των αποδοχών τους. Θα είμαι δίπλα στους αγώνες τους, με μόνο όπλο το δίκαιο, το δικαίωμα στην εργασία, την ενότητα και την αλληλεγγύη.-

Μπορεί επίσης να σας αρέσει