Μεϊκόπουλος σε Τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για την ΒΙΣ ΑΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για την ΒΙΣ ΑΕ

Σήμερα, 29-01-2014, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας,υπό την προεδρία του Υφυπουργού Εργασίας κ. Μ. Κεγκέρογλου, η προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση για να συζητηθεί το θέμα της μονομερούς κατάργησης του επιδόματος γάμου από την εργοδοσία της εταιρείας ΒΙΣ ΑΕ.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΒΙΣ ΑΕ, κ. Στράτος Γαλλιόπουλος και άλλα μέλη της διοίκησης του σωματείου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, κ. Θανάσης Παπαδημόπουλος και ο γραμματέας κ. Βασιλείου, εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ δια της δικηγόρου κ. Σοφίας Καζάκου και ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας ΒΙΣ ΑΕ, κ. Τσίντος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Η εταιρεία διά του εκπροσώπου της, απέναντι στην καταγγελία του σωματείου για την μονομερή περικοπή του επιδόματος γάμου και την τρίμηνη στάση πληρωμών προς τους εργαζόμενους, απάντησε ότι «άσκησε έννομο δικαίωμα».

Πάνω σε αυτή τη δήλωση το Υπουργείο Εργασίας, διά του υφυπουργού, απάντησε ότι η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας εγγυάται την καθολικότητα του επιδόματος γάμου, άρα η συγκεκριμένη παροχή είναι θεσμικός όρος από τον οποίο απορρέουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις εκ μέρους της εργοδοσίας.Η θέση του υφυπουργού εργασίας σχετικά με την ΒΙΣ ήταν ξεκάθαρη, όπως δήλωσεχαρακτηριστικά: «εφόσον συνεχίστηκε να καταβάλλεται το επίδομα γάμου και μετά τη λήξη της μετενέργειας, τότε αυτό θεωρείται ότι υπήρξε αποδοχή από την εργοδοσία και άρα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια στην καταβολή του».

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, κατά την συνάντηση, δήλωσε ότι, «κακώς έπραξε η ΒΙΣ ΑΕ και σταμάτησε να χορηγεί το επίδομα γάμου, η εταιρεία πρέπει να συμμορφωθεί με την υπάρχουσα νομοθεσία». Τόνισε δε ότι«πρέπει να σταματήσει η αποβιομηχάνιση του νομού. Ο Βόλος από βιομηχανική ζώνη έχει μετατραπεί σε απέραντο νεκροταφείο εργοστασίων, άρα η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας οφείλει να μεριμνήσει, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, μέσω μιας ωφέλιμης εργασιακής ειρήνης και από τις δύο πλευρές και να σταματήσει το κλείσιμο των εργοστασιακών μονάδων στο νομό, που ήδη πλήττεται από την συνεχιζόμενη αύξηση της ανεργίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει