Με ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο θα χρηματοδοτείται η ναυτική εκπαίδευσηΜε ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο θα χρηματοδοτείται η ναυτική εκπαίδευση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του υπουργείου Ναυτιλίας, μετά από συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες του υπουργού Φώτη Κουβέλη σε σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τη Δευτέρα (15-4-2019) στη Βουλή ια την «Κύρωση της Συμφωνίας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών» προβλέφθηκε ότι θα χορηγείται εφεξής από την εθελοντική συνεισφορά της ναυτιλιακής κοινότητας στην ελληνική οικονομία, ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000) κατ’ έτος στο Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΚΝΕ), για τη χρηματοδότηση της.

Με τη σχετική διάταξη, για πρώτη φορά, τα έσοδα του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, αυξάνονται, εφεξής και σε ετήσια βάση, κατά 1.000.000,00, με αποτέλεσμα τα συνολικά έσοδα του ΚΝΕ να μεταβληθούν με αυξητικούς ρυθμούς, από το τρέχον οικονομικό έτος, κατά μέσο όρο 25% και δίνεται η δυνατότητα στον προϋπολογισμό ΚΝΕ να υποστηρίξει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία των Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού (ΔΣΕΝ), να ενισχύσει όλες εκείνες τις δράσεις που αφορούν στην αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ειδικότερα, οι δράσεις αφορούν:

– Στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος της ναυτικής εκπαίδευσης και στην παροχή υψηλού επιπέδου επαγγελματικής κατάρτισης των Ελλήνων ναυτικών.

– Στην αρτιότερη οργάνωση και λειτουργία των σχολών με σύγχρονο εκπαιδευτικό εξοπλισμό και την αποτελεσματική υποστήριξη των δύο νεοσυσταθεισών Σχολών που είναι η ΑΕΝ/ΚΑΛΥΜΝΟΥ και το ΚΕΣΕΝ/ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ούτως ώστε οι Έλληνες ναυτικοί να μπορούν να ανταποκρίνονται πλήρως, στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις που επιβάλλονται από τη διεθνή δραστηριότητα της ναυτιλίας, από την τεχνολογική εξέλιξη και φυσικά από το θεσμικό πλαίσιο που τη διέπει σε εθνικό, ενωσιακό και διεθνές επίπεδο.

– Σε νέες δυνατότητες πρόσληψης καθηγητών – ναυτοδιδασκάλων ΙΔΑΧ που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της διδασκαλίας των σπουδαστών των ΑΕΝ και ΚΕΣΕΝ.

– Στη βελτίωση των κτιριακών υποδομών και στην απόκτηση νέου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που θα βελτιώσει περαιτέρω το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 18:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει